Lækre drinksopskrifter til alle festlige lejligheder

Velkommen til iDrink.dk. Vi har samlet de bedste drinks til dig, helt kvit og frit, så du let kan agere bartender til din næste fest. Alle drinks er nøje udvalgt, så du ikke behøver at være nervøs for om drinken bliver en succes.

Sortér efter spiritus kategorierne i toppen af siden, eller bladre igennem vores mere end 100 drinks, for at finde den helt perfekte til dit næste arrangement.

Hvis du har forslag til drinks, der mangler på vores liste, er du meget velkommen til at skrive til os. Der er dog ingen garanti for at vi uploader drinken, da vi primært udvælger drinks, som falder i størstedelen af befolkningens smag.

Hvad enten du er på jagt efter drinkopskrifter til din polterabend, næste klassefest, 50 års fødselsdag eller hvad end det måtte være, så finder du de bedste og mest populære i iDrinks store database.

Om vores drinksopskrifter

Vi har siden 2010 indsamlet information, om opskrifter og tips og tricks til baren. Idrink er dermed stedet hvor du kan finde, de bedste opskrifter på nettet. På siden kan man finde over 100 forskellige cocktails og det er altså dermed, bare om at vælge den der passer bedst.

Naviger gennem de mange forskellige cocktail opskrifter og find inspiration til festen eller baren. Vi har gjort det nemt, at finde opskrifter med præcist de smagsnuancer og kategorier af drinks, som du leder efter. Man kan vælge den spiritus man vil bruge og dermed, se alle de drinks der indeholder den spiritus som base. Vi har drinks med stort set alle de kendte spiritus, som: gin, whisky, rom, cointreau og mindre kendte spiritus som for eksempel mezcal. Specifikke drinks kan findes i menuen under drinks: drinks efter spiritus, drinks efter type, drinks efter smagsnuance. Derfor skal man ikke lede længe, før man har fundet præcist den cocktail, som man leder efter. Vi arbejder konstant på, at forbedre siden og gøre den mere optimal i forhold til opskrift søgning. Der vil desuden løbende komme nye opskrifter og dermed, vil siden forblive opdateret med de nyeste cocktails.

Derudover kan man vælge ud fra de mange smagsnuancer og typer af drinks, som siden indeholder. Heriblandt er for eksempel genre som cocktails, longdrinks og shots. Dette gør det nemt, at udforske både kendte opskrifter som: Mojito, Daiquiri, Old Fashioned og mange flere klassikere. Udover dette kan man finde mange ukendte og mere specielle opskrifter, som man ikke har set andre steder. Dermed kan man få inspiration til barkortet og serverer spændende nye drinks til sine gæster. Vi har altså gjort det nemt, at lave drinks og har samlet de mange hemmelige opskrifter, lige her på siden!

På siden kan man finde unikke drinks opskrifter som: Mezcalita, Kinderæg shots, Flagermus, Filur shots, samt mange flere. Disse kan være svære, at finde på nettet og dette gør netop idrink.dk til et unikt søgested for cocktail opskrifter.

Drinksene er nøje udvalgt og følger man opskrifterne, vil man opnå suveræne resultater. Man behøver altså ikke længere flere års erfaring i baren for, at tilbyde sine gæster luksuriøse drinks. Vi har nemlig gjort alt forarbejdet og samlet alt den nødvendige information, som man har brug for!

Whisky

Whisky er en populær spiritus og er fremstillet af forskellige slags korn. Den mest anvendte er bygkorn, men der findes mange forskellige whiskey sorter og fremstillingsmetoder. Udover bygkorn, laves whiskey af rug, hvede, majs og meget mere. Alkoholprocenten ved whisky findes typisk på 40% og dette kendetegner whiskyens smag.

Whisky er destilleret i de fleste lande i verden og dermed findes der mange forskellige typer af spiritussen. Alkoholen er mest populær i Skotland, Irland, USA, Japan og Indien, hvor der findes individuelle typer af whiskey. Desuden er whisky den mest populære spiritus i verden og også en af de ældste drikke i alkoholens historie. Måden whiskey er indtaget variere fra land til land, men den mest populære er ´on the rocks´. Derudover findes whisky i adskillige cocktail opskrifter og shots variationer. Indien er det land i verden hvor der drikkes den største mængde whiskey på trods af, at det meste er importeret fra andre lande.

Alkoholens oprindelse

Der findes mange teorier omkring, hvor whisky stammer fra. Nogle mener at whiskyen først var produceret af kineserne, som en medicinsk drik mod forskellige sygdomme. Derefter blev den bragt til Europa og Amerika, hvor der blev eksperimenteret med produktionen af spiritussen.

Andre teorier mener at det var munkene i England i 1400 tallet, der opfandt whiskyen og dermed skabte den populære blanding. Det kan være svært, at sige hvor alkoholen stammer fra. Det er også en mulighed, at man bryggede whisky flere steder i verden på samme tid. En ting man kan vide sig sikker på er, at whisky går langt tilbage i historien og har været brugt i mange år.

Typer af populære whiskyer

Blended Whiskey

Denne type af whiskey er som regel produceret, af en blanding af forskellige korn. Derfor hedder den, blended whiskey og er typisk et mix af 2 eller 3 whiskyer. Disse er lageret separat og derefter blandet sammen til en blended whisky.

Single Malt Whiskey

Single Malt er typisk en whiskey, produceret på et enkelt destilleri. Derudover bruges der ofte kun, en slags malt korn til blandingen.

Irsk Whiskey

Som navnet siger er Irsk Whiskey produceret i Irland og er typisk, en blanding af forskellige whiskyer. Irsk Whiskey kan dog fås som single malt, men dette er atypisk. Whiskyen skal være lagret i mindst 3 år og skal produceres i Irland. Irsk Whiskey er nem at drikke ´on the rocks´, på grund af dens søde og smooth smagsnuancer. Whiskey varianten er ofte triple destilleret og er brygget på umaltet byg korn.

Scotch Whiskey

Scotch Whisky er produceret i Skotland og er lavet af maltet byg korn og blended whisky. Der findes mange forskellige smagsvarianter af Scotch Whisky og den mest populære karakteristika ved whiskyen er den røgede smag. Smagen af røg opstår ved, at man tørrer maltet over åben ild. Scotch Whiskey skal lagres på træfade i minimum 3 år, før den kan kaldes en scotch whisky.

Bourbon Whiskey

Bourbon Whisky er fra Amerika og kan kun fremstilles af amerikanske destillerier. Fremstillingen indebære nogle af de strengeste retningslinjer for produktion af whisky. For eksempel skal whiskyen produceres af mindst 51 procent korn. Derudover skal den destilleres til ikke mere end 160 proof og lagret ved mindre end 125 proof. Desuden skal den lagres i nye forkullede egetræsfade. Dette skaber den karakteristiske smag af bourbon whisky.  Hvis man producere en straight bourbon whisky, skal den være lagret mindst 2 år på træfade. Derudover kan der ikke tilføres, hverken smags eller farvestoffer.

Rye Whiskey

Rug Whisky kræver ikke nogen geografisk destilleri placering, men det meste er produceret i Amerika. Whiskyen har ofte en lækker smag af krydderier og kan anbefales, at bruges i cocktails.