Morning Glory Fizz opskrift

Ingredienser

  • 6 cl - scotch whiskey
  • 1 bar ske - absint
  • 2 cl - citronsaft
  • 2 cl - sirup
  • 1 - æggehvide
  • - Knust is
  • - Vand med brus

Fremgangsmåde

  1. Først tilføjes 6 cl scotch whiskey, 2 cl citronsaft, 2 cl sirup, 1 æggehvide og 1 ske absint. Det er vigtigt at vi ikke tilføjer den knuste is og vand med brus, før til sidst i processen. Dette er på grund af, at cocktailen laves med teknikken tør rystning. Altså uden is og ekstra væske, hvilket skaber den blanding som cocktailen bør have. Dette bør mixes hårdt, så de mange ingredienser blandes sammen til en substans.
  2. Herefter tilføjes den knuste is og mixeren rystes igen.
  3. Cocktailen sies i et lille fizz glas og herefter suppleres drinken med den brusende vand.
  4. Mængden af vand er individuel og vil udjævne den intense smag i cocktailen.
  5. Som garnish kan man sprøjte absint ud over drinken, med en diffuser.
  6. Til sidst kan man tilføje et stykke citron på toppen og dermed give, cocktailen et ekstraordinært udseende.

Om Morning Glory Fizz

De fleste kender den traditionelle cocktail Fizz, men der findes mange variationer af klassikeren. En af dem er Morning Glory Fizz og denne udvidede version, kan uden tvivl anbefales. Det der giver cocktailen sansen af morning glory, er det elegante strejf af absint. Dette gør drinken speciel og giver den smagen af lakrids, til de ellers friske smagsnuancer. Cocktailen er meget nem at tilberede og kræver kun, en shaker og en strainer. Derudover har man brug for et lille fizz glas med lave kanter. Drinken indeholder mere end 6 cl alkohol hvilket betyder, at den gør de fleste beruset. Derfor bør man nyde drinken langsomt og på den måde kan man samtidig, smage de mange smagsvarianter som cocktailen indeholder. Man bør desuden vente et par minutter efter tilberedning, så absinthen blander med cocktailen. Derefter kan man nyde en yderst bemærkelsesværdig drink. Fizz cocktails laves ofte med gin som base og dette giver en frisk smag til cocktailen. Derudover kan man bruge whiskey eller rom, hvilket giver et anderledes touch. I denne opskrift af Morning Glory Fizz bruger vi whiskey som base, som supplementeres af de friske nuancer. I denne opskrift bruges en absint ske.

Cocktailens oprindelse

Morning Glory Fizz blev nævnt i magasinet “How to Mix Drinks” i 1884. Derefter oplevede drinken popularitet over hele verden og blev også nævnt i andre store bartender magasiner. Den gik under navnet Silver Fizz, på grund af dens forrygende udseende og perfekte smagsnuancer. Den originale Fizz var opfundet langt før og blev nydt af mange i flere årtier. Den var først set i barer omkring verden i 1830 og er stadig i dag, en populær bestanddel i baren.