Den unikke smag af absint
Smagen i Absinthe er for, at sige det helt simpelt en blanding af lakrids og urter. En af de mest dominerende ingredienser er anis, som giver absint en unik smag. Derudover findes der en mild bitterhed i smagen og dette, skaber balancen mellem smagsnuancerne.
Ritualerne forbundet med indtagelsen af absint
Før i tiden blev absinthe ofte drukket på byernes barer, i ledtog med de andre gæster. Her fandt man nærmest følelsen, af et ritual var forbundet med den magiske drik. Dette kom til udtryk i måden man indtog drikken på, der var nemlig placeret såkaldte springvand på bordene. Disse brugte gæsterne til, at fortynde den meget koncentrerede alkohol med. Nu til dags findes der mange måder, at tilberede absint på. En af de mest anvendte er, at tilføre absint til sukkerknalder og derefter antænde dem med ild. På den måde fordamper nogle af alkohol procenterne og dertil, tilføres sukker som giver en bedre smag. Tilberedningen med vand er også stadig yderst populær og anvendes på mange absint barer rundt omkring i verden. Specielt i den Tjekkiske hovedstad Prag, kan man finde utallige absint barer. Her kan man få et bredt udvalg af absint og indtage drikken på traditionel vis.
De helt rigtige produkter til forberedelsen af absint
Der findes mange produkter som bruges i led med indtagelsen af absint. En af de mest populære produkter er en absint ske, som kan findes her på siden. Et yderst anvendeligt produkt, når det kommer til servering og forberedelsen af den grønne drik.
Spiritussens usædvanlige historie og oprindelse
I det 19 århundrede var indtagelsen af absint en dyr fornøjelse og spiritussen var forbundet med velstand. Det man gjorde var, at man fortyndede absinthe med vand, hvilket gav drikken en grøn mælkeagtig farve. Absint er ofte produceret med meget høje alkoholprocenter og derfor, var det nødvendigt at blande spiritussen op. Absint var en meget populær del af alkoholkulturen og blev brugt i flere sammenhæng end blot medicinsk brug. Dette på trods af, at drikken først blev ordineret som hus lægemiddel af en fransk læge ved navn Pierre Ordinaire i omkring slutningen af 1700 tallet. Præcist hvor spiritussen oprindeligt stammer fra forekommer utydeligt og det er muligt, at drikken går meget langt tilbage i historien. Der findes dog kilder der beskriver, at drikken stammer fra den schweiziske Val-De-Travers.
Artemisia absinthium eller sort malurt, er en ældgammel lægeplante. Den var brugt som folkemedicin langt før drikken absint opstod og hjalp eftersigende mod mave og tarm problemer. Her blev urten dog også blandet med vin, hvilket kan ledes frem til brugen af malurt i Vermouth. Mange kendte kunstnere og forfattere fra fortiden, brugte den grønne fe’s egenskaber i udarbejdelsen af deres værker. Heraf ses digtere som Baudelaire og verdenskendte kunstnere som Van Gogh og Toulouse-Lautrec.
De mest populære mærker af absint
Der findes mange forskellige producenter af absinthe og man kan nærmest finde alle slags kvaliteter og variationer. Derfor har vi udvalgt nogle af de bedste og mest populære, blandt hele verden. Den første der er værd at nævne er, Doubs Mystique Carte d’Or Aux Extraits de Plantes d’Absinthe. Et yderst mærkværdigt navn og bestemt en smagsoplevelse værd. Med den høje alkoholprocent på 65%, anbefales det dog at man blander denne type af absint med vand. Produktionen af denne type absint er forholdsvis ny og er produceret af Oxygénée Ltd, som er en af de førende på markedet. Det der gør denne absint speciel, er dens unikke indhold af specielle plantematerialer. Derudover er indholdet lagret i alt fra 6 måneder til 1 år, hvilket giver en meget speciel smag.
Et andet typisk kendt absint mærke er Pernod Aux Extraits de Plantes l’Absinthe, som har en alkoholprocent på 68%. Denne type af absint går langt tilbage og stammer fra Henri Louis Pernod. Han startede sin Absinthe produktion i 1805, hvilket giver grundlag for det suverené produkt der i dag findes på markedet.