Om vores drinksopskrifter

Vi har siden 2010 indsamlet information, om opskrifter og tips og tricks til baren. Idrink er dermed stedet hvor du kan finde, de bedste opskrifter på nettet. På siden kan man finde over 100 forskellige cocktails og det er altså dermed, bare om at vælge den der passer bedst.

Naviger gennem de mange forskellige cocktail opskrifter og find inspiration til festen eller baren. Vi har gjort det nemt, at finde opskrifter med præcist de smagsnuancer og kategorier af drinks, som du leder efter. Man kan vælge den spiritus man vil bruge og dermed, se alle de drinks der indeholder den spiritus som base. Vi har drinks med stort set alle de kendte spiritus, som: gin, whisky, rom, cointreau og mindre kendte spiritus som for eksempel mezcal. Specifikke drinks kan findes i menuen under drinks: drinks efter spiritus, drinks efter type, drinks efter smagsnuance. Derfor skal man ikke lede længe, før man har fundet præcist den cocktail, som man leder efter. Vi arbejder konstant på, at forbedre siden og gøre den mere optimal i forhold til opskrift søgning. Der vil desuden løbende komme nye opskrifter og dermed, vil siden forblive opdateret med de nyeste cocktails.

Derudover kan man vælge ud fra de mange smagsnuancer og typer af drinks, som siden indeholder. Heriblandt er for eksempel genre som cocktails, longdrinks og shots. Dette gør det nemt, at udforske både kendte opskrifter som: Mojito, Daiquiri, Old Fashioned og mange flere klassikere. Udover dette kan man finde mange ukendte og mere specielle opskrifter, som man ikke har set andre steder. Dermed kan man få inspiration til barkortet og serverer spændende nye drinks til sine gæster. Vi har altså gjort det nemt, at lave drinks og har samlet de mange hemmelige opskrifter, lige her på siden!

På siden kan man finde unikke drinks opskrifter som: Mezcalita, Kinderæg shots, Flagermus, Filur shots, samt mange flere. Disse kan være svære, at finde på nettet og dette gør netop idrink.dk til et unikt søgested for cocktail opskrifter.

Drinksene er nøje udvalgt og følger man opskrifterne, vil man opnå suveræne resultater. Man behøver altså ikke længere flere års erfaring i baren for, at tilbyde sine gæster luksuriøse drinks. Vi har nemlig gjort alt forarbejdet og samlet alt den nødvendige information, som man har brug for!

Den unikke smag af absint

Smagen i Absinthe er for, at sige det helt simpelt en blanding af lakrids og urter. En af de mest dominerende ingredienser er anis, som giver absint en unik smag. Derudover findes der en mild bitterhed i smagen og dette, skaber balancen mellem smagsnuancerne. 

Ritualerne forbundet med indtagelsen af absint

Før i tiden blev absinthe ofte drukket på byernes barer, i ledtog med de andre gæster. Her fandt man nærmest følelsen, af et ritual var forbundet med den magiske drik. Dette kom til udtryk i måden man indtog drikken på, der var nemlig placeret såkaldte springvand på bordene. Disse brugte gæsterne til, at fortynde den meget koncentrerede alkohol med. Nu til dags findes der mange måder, at tilberede absint på. En af de mest anvendte er, at tilføre absint til sukkerknalder og derefter antænde dem med ild. På den måde fordamper nogle af alkohol procenterne og dertil, tilføres sukker som giver en bedre smag. Tilberedningen med vand er også stadig yderst populær og anvendes på mange absint barer rundt omkring i verden. Specielt i den Tjekkiske hovedstad Prag, kan man finde utallige absint barer. Her kan man få et bredt udvalg af absint og indtage drikken på traditionel vis. 

De helt rigtige produkter til forberedelsen af absint

Der findes mange produkter som bruges i led med indtagelsen af absint. En af de mest populære produkter er en absint ske, som kan findes her på siden. Et yderst anvendeligt produkt, når det kommer til servering og forberedelsen af den grønne drik.

Spiritussens usædvanlige historie og oprindelse

I det 19 århundrede var indtagelsen af absint en dyr fornøjelse og spiritussen var forbundet med velstand. Det man gjorde var, at man fortyndede absinthe med vand, hvilket gav drikken en grøn mælkeagtig farve. Absint er ofte produceret med meget høje alkoholprocenter og derfor, var det nødvendigt at blande spiritussen op. Absint var en meget populær del af alkoholkulturen og blev brugt i flere sammenhæng end blot medicinsk brug. Dette på trods af, at drikken først blev ordineret som hus lægemiddel af en fransk læge ved navn Pierre Ordinaire i omkring slutningen af 1700 tallet. Præcist hvor spiritussen oprindeligt stammer fra forekommer utydeligt og det er muligt, at drikken går meget langt tilbage i historien. Der findes dog kilder der beskriver, at drikken stammer fra den schweiziske Val-De-Travers. 

Artemisia absinthium eller sort malurt, er en ældgammel lægeplante. Den var brugt som folkemedicin langt før drikken absint opstod og hjalp eftersigende mod mave og tarm problemer. Her blev urten dog også blandet med vin, hvilket kan ledes frem til brugen af malurt i Vermouth. Mange kendte kunstnere og forfattere fra fortiden, brugte den grønne fe’s egenskaber i udarbejdelsen af deres værker. Heraf ses digtere som Baudelaire og verdenskendte kunstnere som Van Gogh og Toulouse-Lautrec.

De mest populære mærker af absint

Der findes mange forskellige producenter af absinthe og man kan nærmest finde alle slags kvaliteter og variationer. Derfor har vi udvalgt nogle af de bedste og mest populære, blandt hele verden. Den første der er værd at nævne er, Doubs Mystique Carte d’Or Aux Extraits de Plantes d’Absinthe. Et yderst mærkværdigt navn og bestemt en smagsoplevelse værd. Med den høje alkoholprocent på 65%, anbefales det dog at man blander denne type af absint med vand. Produktionen af denne type absint er forholdsvis ny og er produceret af Oxygénée Ltd, som er en af de førende på markedet. Det der gør denne absint speciel, er dens unikke indhold af specielle plantematerialer. Derudover er indholdet lagret i alt fra 6 måneder til 1 år, hvilket giver en meget speciel smag. 

Et andet typisk kendt absint mærke er Pernod Aux Extraits de Plantes l’Absinthe, som har en alkoholprocent på 68%. Denne type af absint går langt tilbage og stammer fra Henri Louis Pernod. Han startede sin Absinthe produktion i 1805, hvilket giver grundlag for det suverené produkt der i dag findes på markedet.