Er du på udkig efter de bedste højtalere til dit formål? Så læs vores bluetooth højttaler test og bliv klogere på hvilken højttaler du skal vælge.

Marshall Stanmore III – Bedste bluetooth højttaler

marshall stanmore iiiForstærker design, solid og god volume

En Marshall Stanmore III er en investering for livet. Højtalerens retro design passer ind i enhver domestisk sammenhæng og vil uden tvivl tage sig godt ud i dit hjem. Højtaleren er særligt god til rockede musikgenrer i tråd med dens ophav og teknikken er helt i top. Du kan forbinde til Bluetooth V4.0 med aptX understøttelse, jack-stik, Sonos, din pladespiller, dit tv mm. Højtaleren lagrer hele 6 bluetooth-enheder i sin hukommelse. Derudover har højtaleren indbygget energibesparende forstærker. Højtalerens lydkvalitet er i verdensklasse, så sæt blot din gamle plade på og begynd din rejse ind i en helt ny lydoplevelse.

Marshall brandet er engelsk og har en lang forhistorie som rockverdenens absolutte go-to-mærke. Derfor kan du også finde Marshall produkter indenfor en bred række af forstærkere og andre elektriske instrument-accessories. Derfor er designet på Marshall Stanmore III også inspireret af det klassiske forstærker-design. Højtaleren vejer over 5 kg og er altså ikke en billig plastik-højtaler, men i stedet bygget af kvalitetsmaterialer. Udenpå er højtaleren beklædt med kunstlæder på og højtaler-stof i bedste 60’er-stil. Højtaleren har desuden vundet et hav af priser og er testvinder hos en lang række ekspert-test, bl.a. foretaget i Skandinavien. Så er du til et råt design med en rocket historie og en lydoplevelse som giver dig lyst til at høre mere og mere, så er det en Marshall Stanmore III du bør vælge.

Det lækre design og højtalerens holdbarhed kombineret med den bedste lyd gør, at Marshall Stanmore III vinder vores Bluetooth højttaler test 2020.

Information og Marshall Stanmore III:

 • Måler 35,0 x 18,5 x 18,5 cm.
 • Vejer 5,1 kg.
 • Klassisk Marshall design
 • Bluetooth V4.0 med aptX understøttelse
 • Højeste lydkvalitet
 • Strømbesparende forstærker
 • Forstærker (80 W)
 • Subwofer (40 W)

Se priser på Marshall Stanmore III

SONOS Move

SONOS One Gen2Lyd i flere rum

Sonos er til dig der ønsker et højtalersystem med mange muligheder, bl.a. tilslutning af flere Sonos højtalere i forskellige rum. Systemet er nemt at bruge og sætte op, med en detaljeret guide som enhver kan forstå. Du kan styre dine Sonos-enheder med den særlige Sonos-app, Apple AirPlay 2 eller stemme-recognition. Sonos højtaleren har en klar og ren lyd, som gør at musikalske detaljer går krystalklart igennem ved alle lydstyrker. Lyd-teknikken er fintunet af Oscar og Grammy-vindere og anndre lydeksperter, som gennem en omhyggelig process har medudviklet kvaliteten af højtalerne.

Sonos højtalerne har et moderne og tidsløst design, som tager godt ud i enhver sammenhæng og ethvert hjem. Tilslut din Sonos højtaler til dit tv og oplev en biograf-værdig lydkvalitet hjemme i sofaen eller skru op for dine yndlingsnumre og gør rengøringen eller lektie-timerne mere produktive med god stemningsmusik som inspirerer dig. Uanset hvad dit behov er, så er Sonos Move løsningen for dig.

 • Trueplay
 • Biograflyd-kvalitet
 • To digitale klasse D forstærkere
 • Mid-woofer og fyldig bas
 • Indbygget Amazon Alexa stemmestyring
 • Fugtresistent
 • Kapacitiv touchbetjening
 • Automatiske softwareopdateringer
 • Wifi og ethernet
 • Mål: Højde: 240 mm, bredde: 160 mm, dybde: 126 mm
 • Vægt: 3 kg.

Vejledende pris: 1.699 kr.

Se priser på Sonos Move

Bang & Olufsen – BEOPLAY A1

BEOPLAY A1Kraftfuld højtaler og dansk design

Bang og Olufsen er et globalt luksusbrand med sin oprindelse i den danske muld. Bang og Olufsens produkter er tidsløse og stilrene designs, som ikke blot i i funktion og praksis er i topkvalitet. En Bang og Olufsens højtaler er således et designikon og et statement i dit hjem. Et nyere skud på stammen er Beoplay A1, som med sin afspilningstid på hele 24 timer er en absolut kundefavorit fra brandet. Beoplay A1 har True360-lyd, som balancerer spredningen af lyd i rummet. Samtidig har den mindre portable højtaler med sin kraftfulde volumen en max effekt på 2×140 watt, som betyder, at du ikke behøver at stå tæt på for at nyde musikken. Den lille flade cylinderformede højtaler fås i 7 forskellige tidssvarende nuancer og har en læderstrop som gør, at du kan hænge den op i en krog eller knage præcis hvor du befinder dig i hjemmet. Faktisk kan du have din Beopplay A1 med på badeværelset og forsøde brusertiden med musikalske toner eller din yndlingspodcast, da denne højtaler også tåler vanddamp. Du kan også foretage telefonsamtaler gennem Siri, Google Assistant eller lign. og stemmerne vil gå krystalklart igennem til modtager gennem højtalerens mikrofonteknologi.

Tilslutninger

 • 1 x 3,5 mm minijackstik
 • 1 x USB-C til opladning (op til 3 A) og medhørshøjttaler
 • Bærbar højtaler
 • True360-lyd
 • Forstærker: 2×30 Watt, 280 Watt imax effekt
 • Bluetooth 4.2
 • Bang og Olufsen App
 • Stemmesparing
 • 24 timers batteri – opladning 2,5 time
 • Mål: 4,8 x 13,4 cm
 • Vægt: 0,6 kg.

Vejledende pris: 2.000 kr.

Se priser på B&O Beoplay A1

Fordele ved en bluetooth højttaler

Bluetooth højttalere er utroligt populære – også i 2020. Denne type højttalere er ved at blive den nye standard inden for højttalere og inden for få år vil langt størstedelen af de danske hjem, være udstyret med en bluetooth afspiller. Der er mange gode grunde til at de er så populære, da de har en masse nytænkende features, der gør at de passer bedre til den moderne danske familie.

På grund af denne popularitet er produktet også i konstant udvikling, og der bliver hele tiden opfundet nye smarte features, som du som forbruger kan få gavn af. Vi kigger her på et par af de helt basale fordele der kan være, ved at investere i en bluetooth højttaler.

1. Understøttelse

Det er naturligvis vigtigt, når du investere i en højttaler, at du faktisk kan få lyd ud af denne. Heldigvis er stort set alle enheder understøttet og du kan derfor opkoble alt lige fra TV, Mobiler og computere til langt de fleste af nutidens bluetooth højtalere via bluetooth.

2. Let at opsætte

Langt de fleste højtalere er lette at opsætte, og det tager oftest ikke mere end 30-60 sekunder før du får en lækker lyd ud af din bluetooth højtaler. Dette er vigtigt for at du bliver glad for en trådløs højtaler, så du ikke går i stå og den ender med at ligge et i hjørne og samle støv. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange ældre mennesker har svært ved teknologi, da de ikke har fået det ind da de var spæd. Det er derfor en vigtig ting at tage højde for. Alle bluetooth højtalere i vores bluetooth højttaler test er lette at opsætte.

3. Transportabel

En af de helt store fordele er at de er transportable. Mange ønsker ikke at skulle investere i en højtaler til sommerhuset, stranden, hjemmet og ferien. Det kan blive en dyr affære og der kan derfor være penge at spare ved kun at have en transportabel højtaler, der kan spille musik uanset hvor du befinder dig. Hvis du ønsker at have din højttaler med på farten og hvis du kun ønsker at investere i en højttaler så vil en bluetooth højtaler i de fleste tilfælde være det bedste bud.

4. Ingen ledninger

En anden af de store fordele ved en bluetooth højtaler er at de fungerer uden ledninger. De fleste bluetooth højtalere kommer dog med en ledning, så du selv kan vælge om du vil opkoble via denne i stedet. Det ledningsfrie design gør det muligt for dig, at placere højtaleren lige hvor du ønsker i hjemmet, tage den med i bil, på stranden eller andre steder hvor du ikke har et strømstik ved siden af dig.

Sådan passer du godt på din nye bluetooth højttaler

Når du har anskaffet sig en bluetooth højttaler, ønsker du naturligvis at passe på den, så den ikke går i stykker og så lyden forbliver som ny. Vi har samlet en række råd, som du kan gøre brug af for, at sikre dig at højttaleren holder længst muligt tid. Nogle af rådene giver sig selv, men er alligevel værd at nævne, da de kan gøre dig ekstra opmærksom på, at være påpasselig med netop dette. Uden yderligere introduktion håber vi videre til de 4 råd.

1. Placering af din bluetooth højttaler

Placeringen af din bluetooth højttaler er en stor faktor ifht hvor lang levetid denne har. De trådløse højttalere er mere udsatte på dette punkt end de ordinære højttalere, da de en almindelig højttaler som regel vejer en del mere og har en fast plads i stuen (nogle gange monteret med skruer og søm). Placeringen af din bluetooth højttaler derimod vil være skiftende og den vil blive flyttet frem og tilbage. Det er dog vigtigt at du stiller din højttaler et sted hvor børn og kæledyr ikke kan få fingerne i den. Hvis din højttaler falder på gulvet kan den elektronik, som der sidder inden i den blive beskadiget og i værste tilfælde gå helt i stykker – og det er naturligvis super ærgerligt, når du lige har investeret i en bluetooth højtaler med god lyd.

2. Invester en taske til din højttaler

Det kan måske virke underligt at købe en taske til sin højttaler, men det er altså rigtig smart hvis man skal have den med på farten – dette af flere årsager. Man vil til de fleste højttalere kunne få en speciallavet taske/etui, netop til den model. Taskerne er ofte lavet i en høj kvalitet og lækkert design. Taskerne har til formål at beskytte din højttaler, mod slag og snavs der kan sætte sig i din højttaler når du er på farten.

Derudover er et etui 100 gange lettere at have med på farten.

3. Pas på vand

Dette råd giver måske sig selv, hvis du ikke har investeret i en vandtæt højtaler. Men det er super vigtigt at nævne og det kan ikke siges nok gange. Vand er nemlig en af de største årsager til reklamationer i danmark på netop bluetooth højttalere. Det ville være surt at ens nye bluetooth højttaler går i stykker ligesom man har fået den, blot fordi at der kommer lidt vand ind i siden.

Du skal være opmærksom på at der kan komme vand ind i selv de mindste sprækker på din højttaler. Hvis der gør dette kan det resultere i at den går i stykker.

4. Rengøring af bluetooth højttaler

Det kan virke mærkeligt at stå og gøre sin lille bluetooth højttaler klar – og man kan snart ikke lave andet end at gøre sine små apperatter, sin grill, sin computer osv. rent for støv og snavs. Vores råd hertil vil derfor ikke være at du skal gøre den rent dagligt, da det simpelthen er urealistisk og det er noget som vi begge godt ved, ikke kommer til at ske. Vi vil derfor i stedet anbefale at du gør din bluetooth højttaler ren når den ser støvet eller snavset ud, eller hvis du oplever at kvaliteten af lyden er faldet.

Støv og snavs der sætter sig i højttaleren kan nemlig gå ind og påvirke hvordan lydkvaliteten er.

Afslutning

Vi bliver først og fremmest nød til at sige – wow! Du er nået til slutningen af vores ufatteligt lange bluetooth højttaler test, det i sig selv burde udløse en gratis bluetooth højttaler. Det gør det dog desværre ikke på nuværende tidspunkt, og det kommer det desværre heller ikke til. Vi håber dog at du har kunne bruge de mange ord om de forskellige højttalere til at træffe et kvalificeret valg omkring hvilken højttaler du skal vælge, så du kan finde den bedste bluetooth højtaler til dig og dine behov.

Fun fact om bluetooth

Du ved det måske allerede, men navnet bluetooth stammer faktisk fra danmark. Denne forbindelsesmulighed er nemlig opkaldt efter Harald Blåtand, som var konge i danmark fra år 958 til omkring år 987.

Sidst opdateret januar 8, 2023