Cosmopolitan

iDrink https://idrink.dk/drinks/cosmopolitan/

Ingredienser

  • 1,5 cl - Cointreau
  • 4 cl - Vodka
  • 1,5 cl - Limejuice
  • 3 cl - Tranebærjuice

Fremgangsmåde

  1. Her er den helt oprindelige og lækre Cosmopolitan
  2. Fyld en shaker med ingredienser og is - har du ikke en shaker kan du bruge en plastikbøtte med låg
  3. Ryst godt og si isterningerne fra inden du hælder op i et stort afkølet cocktailglas
  4. Drinken skal have en dyb pink og frugtfyldt farve. God fornøjelse!

Cosmopolitan drinken stammer i den form vi kender drinken i dag fra slutningen 1980’erne og er opfundet af Cheryl Cook. Det er dog ligesom med mange andre drinks let at finde tidligere versioner af Cosmopolitan. Der er blandt andet en version fra 1960 ved navn Harpoon.

Cosmopolitan fik for alvor sit gennembrud i forbindelse med tv-serien “Sex and the City” hvor særligt hovedpersonen “Carrie” bestiller denne drink i stor stil - det er nemlig hendes yndlingsdrink.

Det kan være svært at købe sukkersirup, hvis du ikke bor i nærheden af en special butik. Det er til gengæld nemt selv at lave! Det eneste det kræver er en gryde, sukker, vand og et glas til at opbevare dette i. Sukkersirup bruges til en lang række drinks, og du kan derfor med fordel lave lidt ekstra, hvis du godt kan lide en cocktail i ny og næ.

Du tager 1 del sukker (vi anbefaler hvid sukker, men du kan også bruge rørsukker) og 1 del vand og koger i din gryde, indtil sukkerkornene er smeltet. Det tager cirka 3-5 minutter. Nu har du en lækker sukkersirup, som kan opbevares i op til 6 måneder i køleskabet.

Er din cosmopolitan for syrlig?

Nogle kan godt lide en lidt sødere Cosmopolitan, da syren fra tranebærjuicen godt kan være lidt krads. Hvis du kan nikke genkende til det, og tog dog selv i at skære ansigt, da du tog den første tår af din Cosmopolitan, så der råd forude. Du kan, selvom du allerede har mikset din Cosmopolitan, forsøge at tilføje noget ekstra lime saft. Saftens fra limen neutraliserer den syrlige smag fra tranebærjuicen og gør dermed din drink mindre syrlig.

Er du vild med Cosmopolitan? Giv os en kommentar i bunden af siden, og fortæl om den perfekte Cosmopolitan drink!