Sommer betyder kolde øl på græs, fede koncerter, fællesskab, sol og festival. Det er Danmark når det er bedst. De lange lyse nætter skal fyldes med liv og fest, så selvfølgelig har vi her hos iDrink også et bud på hvad du skal have klar til festivalsæsonen skydes igang. Læs mere i guiden nedenfor.

Det kan være en god idé at gå sammen med vennerne og skab et overblik over jeres lejr i god tid. 

I skal have:

 1. Et navn
 2. Et tema 
 3. En indkøbsplan

I kan med fordel gå sammen i mindre hold og købe færdige festivalkits, som leveres i en pakke med alt det festivaludstyr i har bug for (inkl. kondomer). Sørg også for, at i får købt ind til alt det sjove.

Hack 1: Hold jeres drikkevarer kolde

Jorden er altid koldere når du lige skraber overfladen og kan fungere som jeres eget private og naturlige køleskab. I skal bruge:

 1. En murerbalje (de store sorte man kan købe i byggemarkeder)
 2. En skovl/spade 
 3. En masse dåseøl, cidere, vandflasker mm. 
 4. En plade
 5. En stor beholder til vand

Når i er landet i jeres lejr og har opslået telte, pavillon mm. så er det tid til, at grave. Grav et hul hvor baljen kan være. Baljen kan godt stikke op af jorden, men mindst halvdelen skal være gravet ned. Fyld baljen med vand i henter oppe ved en vandpost. Fyld op med dåser. Læg pladen over, så vandet ikke bliver opvarmet af solen, hvis den står i direkte sollys. Vupti, i har nu jeres helt eget hjemmelavede ‘ølhul’, som minder om et køleskab. Så er det bare frem med en god ølbong og så er i igang. 

Hack 2: Lejr-drinks

Er du ikke glad for udsigterne til, at skulle drikke dåseøl og cidere nede i lejren hele din festivaluge? Det kan vi godt forstå. Og barerolig, du kan sagtens sidde og sippe lækre billige hjemmelavede drinks nede i lejren med vennerne.

Det skal i bruge:

 1. Et par drinksbeholdere med tappehane (vælger i glasudgaverne, bør i stille den et forsvarligt sted)
 2. Alle ingredienser til jeres udvalgte drinks (husk at gange op, så der er rigeligt)
 3. Gode ben, som har mod på et par gåture

I kan finde inspiration til tonsvis af lækre drinks lige her i iDrinks store drinkskatalog og følge vores nemme opskrifter når i står ude på festivalpladsen. Køb hvad i skal bruge og bedbring det hele. Køl ingredienserne ned i jeres ‘ølhul’ og mix store portioner i drinksbeholderen, så der er nok til alle. Dernæst render i blot et par stykker op til nærmeste bar eller festivalsupermarked og køber isterninger nok til, at fylde drinksbeholderen helt op. I kan genopfylde drinksbeholderen flere gange inden i skal hente mere is, hvis i køler ingredienserne grundigt. 

Hack 3: Smul drikkevarer med ind 

Det er dyrt at være på festival. Vi kender alt for godt, hvor drænende det kan være for økonomien. Alligevel mener vi, at man skal støtte op om festivalen ved, at købe det de sælger. Men er du så uheldig, at være kommet afsted uden en fyldt pengepung, så er der nogle tricks du nemt kan adoptere og spare penge. 

 1. Øl i hætten: Hvis du kropsvisiteres eller din taske tjekkes kan du ofte slippe afsted med, at komme en øl eller 3 i din hætte. 
 2. ‘Tisse-tricket’: Har du papvin med i lejren, kan du med fordel pakke selve vindposen ud og komme den ind under dit tøj. Placer posen omkring dit maveskind og nede i bukserne foran. Når du skal have en tår knapper du simpelthen bare bukserne op og stikker tappen ud, fylder dit glas, som om du står og tisser opad tishegnet.
 3. ‘Vand-tricket’: Hvis du gerne må have vand med ind på pladsen, kan du købe en stor 6- eller 12 pack vand. Det er vigtigt at pakken er i plastik. Vend pakken på hovedet og skær plastikken forsigtigt op. Tak en falske ud ad gangen og udskift vand med en gennemsigtig alkoholtype, fx vodka. Luk dernæst plastikken igen, ved at tape bunden forsvarligt til med gennemsigtig stærk tape og vend vandplaskerne opad igen. Når i går ind vil ingen frivillig gide at tjekke hver enkelt flaske, når den stadig ser ‘lukket’ ud. 
 4. BH-tricket: Du er garanteret ikke, at blive kropsvisiteret i hverken skridtet eller på brysterne. Fyldt et par poser med lækre drikkevarer og lån din storbarmede venindes bh. Fyld poserne deri.