Ingredienser
- 4 cl - Hvid rom
- 5 styk frosne - Jordbær
- 2 cl - Friskpresset Limesaft eller citronsaft
- 1⁄2 tsk - Sukker
- Garnish - Spiselig orkidé blomst (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Tilsæt 4 cl hvid rom, 5 frosne jordbær, 1/2 tsk sukker og 2 cl Friskpresset lime eller citronsaft, til en blender
- Dette blendes sammen, indtil der opnås en smooth blanding. Man kan tilsætte vand for, at justerer drinkens tykkelse
- Derefter tilføres indholdet til et margarita cocktailglas
- Garnish evt. med en spiselig orkidé blomst eller en mynte stilk
- Man kan være kreativ med udsmykningen af cocktailen og desuden, bruge forskellige udskårne frugter på toppen
Strawberry Daiquiri er en super kendt opskrift, kendt fra adskillige barer omkring i verden. En frisk og kold cocktail, med rom som base spiritus. Drinken er en del af de opskrifter, der har rødder i smoothies. Dette gør den optimal til sommerens varmeste dage og giver et forfriskende pust, til en ellers varm dag. En kold fornemmelse af sodavandsis, fryder sig gennem kroppen og skaber lette smagsnuancer. Jordbær og citron er en god blanding og balancere, hinandens syrlige og søde elementer. Denne drink siges ofte, at passe bedst til de feminine gæster, men dette er faktisk ikke sandt. En skrøne om man vil og derfor, kan denne opskrift altså bruges i mange sammenhæng.
Man kan bruge mange forskellige slags rom til denne opskrift og dette er derfor individuelt. Man kan både bruge mørk rom og hvis rom, eller hvis man vil opnå et anderledes resultat, jamaicansk rom. Derudover kan man selv bestemme kvaliteten af ingredienserne, men det anbefales at man ikke skærer ned på kvaliteten. En udmærket hvid rom som man kan bruge, er den kendte Havana Club. Desuden kan cocktailen både blendes og shakes, dette er helt op til den enkelte person. Man kan altså dermed opnå, en frozen Strawberry Daiquiri eller en flydende blanding. Der findes ikke nogen konkret måde, at gøre dette på og det er altså helt op til individet. Hvis man serverer cocktailen i en bar, kan man evt. spørge gæsterne, hvad de vil foretrække.
Daiquiri kommer i mange former og med utallige smagsvarianter, blandt disse kan man finde mango, banan og mange flere.
Man kan bruge mange forskellige slags rom til denne opskrift og dette er derfor individuelt. Man kan både bruge mørk rom og hvis rom, eller hvis man vil opnå et anderledes resultat, jamaicansk rom. Derudover kan man selv bestemme kvaliteten af ingredienserne, men det anbefales at man ikke skærer ned på kvaliteten. En udmærket hvid rom som man kan bruge, er den kendte Havana Club. Desuden kan cocktailen både blendes og shakes, dette er helt op til den enkelte person. Man kan altså dermed opnå, en frozen Strawberry Daiquiri eller en flydende blanding. Der findes ikke nogen konkret måde, at gøre dette på og det er altså helt op til individet. Hvis man serverer cocktailen i en bar, kan man evt. spørge gæsterne, hvad de vil foretrække.
Daiquiri kommer i mange former og med utallige smagsvarianter, blandt disse kan man finde mango, banan og mange flere.
Cocktailens oprindelse
Personen der opfandt de første Daiquiri var Jennings Cox, en Amerikansk mine ingeniør. Efter at have været på Cuba, i tiden omkring den Spansk-Amerikanske krig. Der går historie om, at William A. Chanler medbragte opskriften til klubberne i New York. Dette var i omkring 1902 og derefter, oplevede cocktailen stor succes og blev populær i barer over hele verden.
Kategori: Cocktail, Drinks med hvid rom, Drinks med rom, Sød
Andre drinks fra iDrink
Sidst opdateret maj 17, 2021