Manhattan

iDrink https://idrink.dk/drinks/manhattan/

Ingredienser

  • 6 cl - Bourbon eller rye whiskey
  • 3 cl - Sød vermouth
  • 2-3 dråber - Angostura bitters
  • 1 - Kirsebær til pynt

Fremgangsmåde

  1. Fyld en shaker med is
  2. Tilsæt whiskey, vermouth og bitters
  3. Rør godt i ca. 10 sekunder
  4. Si drinken i et cocktailglas og garnér med en kirsebær.

Manhattan er en klassisk cocktail, der siges at stamme fra New York City i begyndelsen af 1800-tallet. Der er flere forskellige historier om oprindelsen af drinken, men den mest accepterede fortælling er, at den blev skabt på "Turf Club" i Manhattan's distrikt af den samme navn.

Drinken består af bourbon eller rye whiskey, sød vermouth, og Angostura bitters. Den serveres normalt i en cocktailglas og kan garneres med en kirsebær.

Manhattan er en klassisk cocktail, der ofte betragtes som en af de mest elegante og sofistikerede drinks. Den er en favorit hos mange whiskeyelskere, og kan nydes både som en aperitif eller som en drink til maden.

Manhattan er en af de ældste kendte cocktails og har været en favorit i årtier. Det er en enkel drink at lave, men alligevel kompleks i smagen på grund af den perfekte balance mellem whiskey, sød vermouth og bitters.

Om ingredienserne


Drinken kan laves med forskellige typer af whiskey, men traditionelt set er det enten bourbon eller rye whiskey, der anvendes. Bourbon giver drinken en mere krydret smag, mens rye whiskey giver en mere kraftig og fyldig smag. Vermouth er en aromatisk vin, der er tilsat krydderier og urter, og det er den søde vermouth, der er anvendt i Manhattan. Bitters er en alkoholbaseret essens, der er tilsat forskellige urter og krydderier, og det er Angostura bitters, der typisk anvendes i Manhattan.

Variationer af Manhatten


Manhattan kan laves i forskellige varianter, som f.eks. Dry Manhattan, hvor man bruger tør vermouth i stedet for sød vermouth, eller Perfect Manhattan, hvor man bruger en blanding af sød og tør vermouth. Der findes også varianter som Bourbon Manhattan, hvor man bruger Bourbon whiskey, og Rob Roy, hvor man bruger skotsk whiskey i stedet for amerikansk whiskey.

Manhattan er en populær drink på mange barer og restauranter og er også ofte serveret på specielle lejligheder som fødselsdage, bryllupper og firmafester. Det er en elegant og sofistikeret drink, der er nem at lave, og som passer perfekt til en aperitif eller som en drink til maden.