Irish Coffee

iDrink https://idrink.dk/drinks/irish-coffee/

Ingredienser

  • 4 cl - Whisky
  • 2 spsk - Brun Farin
  • 1 spsk - Flødeskum
  • 2 dl - Kaffe

Fremgangsmåde

  1. Først tilføjes 2 spsk. brun farin i en kop, tilsæt derefter 2 cl. kaffe.
  2. Rør rundt med en bar ske, indtil sukkeret er opløst
  3. Tilsæt 4 cl. whisky og rør igen
  4. Tilføj flødeskum på toppen
  5. Garnish med 1 - 2 kaffebønner

Irsk Kaffe er en klassisk cocktail, som passer perfekt til en kold vinteraften. En simpel drink, med en fyldig smag af kaffe, flødeskum og brun farin. Irish coffee er i de seneste år blevet meget populær og kan findes på barer og restauranter, mange steder i verden. Før i tiden blev drinken anset som værende en fin delikatesse i baren og blev kun serveret på de finere steder. Nu til dags er cocktailen en normal bestanddel, af de fleste barer i koldere lande som Danmark. 

Irsk Kaffe er ikke den første cocktail der blev opfundet, med kaffe og alkohol som kombination. Den er dog blevet den mest populære og dette er på grund af, den simple men gode traditionelle smag. Drinken er desuden populær, at lave i hjemmet og yderst nem at tilberede. Derudover kræver tilberedelsen ikke mange ingredienser og derfor er denne drink, en klassiker til servering i hjemmet. Drinken holder en varm på en kold vinterdag og giver energi i natten. 

Drinken bør nydes varm og forholdsvist hurtigt efter tilberedelse, da den mister varmen og konsistensen. Man kan desuden opvarme glasset med kogende vand og dermed, bevarer varmen i cocktailen i længere tid. 

 

 

Cocktailens oprindelse

Irish Coffee blev opfundet i starten af 1940’erne og der findes mange historier om, hvor cocktailens oprindelse var. Det var oprindeligt Joe Sheridan, der opfandt cocktailen. De første serveringer skete på Foynes Flying Boat terminal i Limerick. En tilføjelse til den kaffe der blev serveret og dermed opstod Irsk Kaffe. 

 

Selvom Irsk Kaffe stammer fra Irland, har cocktailen vundet popularitet i mange steder i verden. Et af stederne er San Fransisco, hvor der dagligt serveres utallige Irish coffee. Dette var siden 1950, hvor rejsende medbragte den originale opskrift fra irland og forsøgte, at genskabe drinken.