Whisky Sour opskrift

Ingredienser

  • 4 cl - Whisky
  • 2 cl - Citronsaft
  • 1 cl - Æggehvide
  • 1 cl - Simpel Sirup
  • 2 - 3 ryst - angostura bitter
  • Garnish med - Citroskal

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Whisky, 2 cl citronsaft, 1 cl æggehvide og 1 cl sukkersirup til en shaker. Dette tør rystes indtil der opnås en god blanding.
  2. Tilsæt isterninger og ryst igen. Si indholdet ned i et afkølet coupe cocktailglas
  3. Cocktailen bør have et skummede lag på toppen, samt en gul væske nedenunder
  4. Ryst 2 - 3 dråber angostura bitter over cocktailen
  5. Tilføj en skive citronskal på toppen som garnish og server

Whiskey Sour er en klassisk cocktail, blandt bartendere og cocktail entusiaster omkring verden. Denne cocktail kan nydes af de fleste og giver en frisk fornemmelse. Cocktailen er en af de mest populære cocktails, der kan findes i barkortet. Whiskyens stærke smag, suppleres af den sure citronsmag. Æggehviden skaber en skummede konsistens på toppen af cocktailen, hvilket giver et godt udseende og en forrygende smag. I en klassisk Whiskey Sour er æggehviden, en stor del af oplevelse og skaber en rig tekstur i drinken. Men i nyere tid er bartendere begyndt, at servere Whiskey Sour uden æggehvide. Dette skaber en anderledes oplevelse og er bestemt en smagssag. Whiskey sour med æggehvide bør tør rystes, da dette skaber en bedre konsistens i drinken. Herefter tilføjes isterninger og der rystes igen, før drinken sies ned i et cocktailglas. Det er vigtigt, at følge denne opskrift og på den måde opnå den bedste version af Whiskey Sour.  Der findes utallige variationer af Whiskey Sour, hvilket giver gode muligheder for, at eksperimenterer med nye idéer. På internettet kan man finde mange gode opskrifter på andre udgaver af Whiskey Sour. I denne opskrift kan man finde den klassiske moderne udgave af cocktailen og opnå, en fremragende sammensætning af smagsnuancer.

Cocktailens oprindelse

Whiskey Sour er en ældgammel drik og blev før i tiden lavet, med mange forskellige slags alkohol. Det var en populær drink blandt sejlere, der manglede en kur mod søsyge. Cocktailen blev hurtigt populær og blev drukket gennem årtier af sømænd, rundt om i verden. Den version vi kender i dag, dukkede først op i 1862 i ´The Bartender’s Guide´. Cocktailen oplevede sidenhen meget succes og blev en af de klassiske cocktails i de fleste barer. Det var Jerry Thomas, der først beskrev opskriften på Whiskey Sour og dermed gjorde drinken populær på verdensplan.