Gin

Gin er en af de mest populære spiritus i verden og er en del af alkoholkulturen i mange lande. En almindelig bestanddel i enhver bar og en fremragende cocktail base.

Som mange andre spiritus, er gin baseret omkring et par grundregler. Disse bør overholdes for, at spiritussen kan kategoriers som gin. Den første regel er, at spiritussen skal indeholde mindst 37,5% ren alkohol, af flaskens totale indhold. Gin skal indeholde enebær, hvilket er den ingrediens der giver spiritussen sin unikke smag. Der findes rent faktisk en lov der definerer, at gin skal indeholde enebær. Derudover kan gin, indeholde forskellige blomster, planter og krydderier. Brugen af ingredienser kan varierer fra producent til producent hvilket betyder, at man kan få forskellige gin. Dette kan være vigtigt, at være opmærksom på når man laver cocktails. Dermed kan man nemlig influerer smagen af cocktails og opnå forskellige resultater.

Der findes 3 forskellige slags typer af traditionelle gin: London Dry, Plymouth Gin og Old Tom gin. Men i den moderne verdens gin produktion, kan man ikke længere kategorisere typerne inden for disse typer. Der findes nemlig konstant en udvikling i produktionen og dermed opnås nye resultater. Udover de traditionelle typer af gin, findes der som sagt også gin med forskellige smage. Disse falder ikke under samme kategorier og er dermed en mere moderne måde, at producere gin på.

Gin skal destilleres af naturlige ingredienser som hvede, byg, kartofler eller druer. Helt basalt smager gin syrligt og har en aroma af citrus, en smag der passer perfekt i cocktail opskrifter. De mest populære cocktail opskrifter der indeholder gin er, Gin and Tonic, Dry Martini, Negroni, Gin Fizz, Tom Collins og mange flere. Der findes utallige opskrifter her på siden, hvor man kan opnå inspiration til gin cocktails. Det er altså bare om, at komme i gang med den kreative proces og dermed opnå lækre resultater. Gin cocktails passer perfekt til sommerens varme og giver en forfriskende følelse.

Gin’s oprindelse

Gin kommer oprindeligt fra munke og alkymister i specielt Italien. Men også munke i Holland og andre steder i Europa brugte den unikke mixtur. Dette var omkring det 11 århundrede, hvor gin blev brugt som medicin. Det var specielt spiritussens hovedingrediens enebær, der gav den healende effekt. Gin blev derefter utroligt populært i 1688, efter den franske Brandy opnåede en slags importrestriktion. Det var William of Orange-led, der gjorde gin populær og dermed opnåede spiritussen stor popularitet over hele verden. Det bør siges, at gin i gamle dage var anderledes end den gin vi kender i dag. Derudover havde den ikke samme gøremål og blev brugt, med helt andre formål end i dag. Det kan være svært bestemt, at sige hvor forskellige spiritus stammer fra. Der findes nemlig også historie der går helt tilbage til 700 tallets Bagdad. Her blev en likør der minder om gin, også brugt til medicinale formål. Her var det også brugen af enebær, der kendetegnede medicinen. I dag bruges Gin til nydelses mæssige formål og dermed ikke længere som medicin. Den mest populære måde, at drikke gin på, er i sammenhæng med Tonic vand. Denne drink er bitter og har været populær i mange årtier, siden dens oprindelse i det 19ende århundrede. Det kan være svært, at sige hvor spiritus originalt stammer fra, da det kan være brugt lang tid før vi aner. Der findes derfor mange forskellige historier og legender om alkoholens historie.