Mojito

iDrink https://idrink.dk/drinks/mojito/

Ingredienser

 • 5 cl - Hvid rom
 • 1,5 tsk - Rørsukker
 • 10 styk - Mynteblade
 • 1 styk - Lime
 • - Danskvand
 • Garnish - Myntestilk med blade og lime
 • (Valgfrit) - Angostura bitter
 • - Isterninger

Fremgangsmåde

 1. Skær limen ud i både og overfør dem til et highballglas
 2. Tilføj 10 mynteblade, 1,5 tsk rørsukker og knus ingredienserne med en mottler, indtil der opnås en god blanding
 3. Tilsæt 5 cl hvid rom og top op med danskvand efter behov, ingredienserne røres rundt med en bar ske
 4. Garnish med mynte stilk med blade og en limeskive i kanten af glasset
 5. Tilføj evt. Angostura bitter til cocktailen (valgfrit)

Mojito er en cocktail, med mange kvaliteter. Ingredienserne i opskriften er nemlig ganske gode for kroppen og faktisk, blev Mojito anset som en medicinal drik før i tiden. Dette var på grund af dens indhold af, mynte, lime og delvist også indholdet af alkohol. Dette er dog kun, hvis drikken er nydt i mindre mængder og uden store mængder sukker. Nu til dags, findes opskriften en del anderledes og forekommer ofte sød. Smagsnuancerne i Mojito er friske, sure og søde, hvilket skaber en suverén balance i smagsoplevelsen. Her rammes de fleste aromaer og dette er nok grunden, til Mojito’s ekstreme succes. Faktisk er cocktailen en af de mest kendte og populære cocktails i historien, specielt i moderne tid. I de fleste barer omkring verden, kan man bestille og nyde Mojito’s. På grund af dens tilgængelighed, findes der dog også mange forskellige kvaliteter. Drinkens kvalitet varierer markant, alt afhængigt af hvilken bartender, der udfører jobbet og hvilken opskrift der følges. I denne opskrift, kan man vide sig sikker på, at opnå et godt resultat på en traditionel Mojito. 

 

Mojito egner sig perfekt til sommerens varmeste vejr og kan klart anbefales, til servering i både baren og til middagsgæsterne. En klassisk opskrift og bestemt en cocktail, de fleste vil nyde og endda, smide et kompliment efter. 

Cocktailens oprindelse

Mojito stammer fra det tropiske sydamerika og blev brugt af de indfødte til, at bekæmpe diverse tropiske sygdomme. Senere hen blev drinken gjort kommerciel i den vestlige verden og tilgængelig, for den større del af verdens befolkning. Dette var i Havana, Cuba og efter den officielle opskrift blev tilgængelig, sprede den sig omkring verden. I præcist 1586, af en mand ved navn Sir Francis Drake. Han kaldte cocktailen El Draque og på grund af dens rige smag, oplevede den hurtigt succes. Sir Francis Drake var fra England, hvilket hurtigt skabte fokus på opskriften i England.  Det kan dog være svært, at sige hvor drinken helt bestemt stammer fra. Der findes nemlig utallige kilder og historier, der mener forskellige ting om dette. Mange barer i Havana tilføjer Angostura bitter til deres Mojito for, at mindske den søde smag.