Whiskey Gobbler

iDrink https://idrink.dk/drinks/whiskey-gobbler/

Ingredienser

 • 3 cl - blended Scotch whiskey
 • 3 cl - Lillet blanc
 • 1,5 cl - friskpresset appelsinsaft
 • 1 tsk - friskpresset citronsaft
 • 5 ryst - orange bitter
 • 1 tsk - sirup
 • - Knust is

Fremgangsmåde

 1. Først findes ens mixer frem, samt et cl måleapparat og en si.
 2. Tilføj 3 cl whiskey, 3 cl Lillet blanc, 1,5 cl appelsinsaft, 1 teske friskpresset citronsaft, 5 ryst orange bitter, 1 teske sirup og den knuste is.
 3. Ingredienserne rystes godt sammen, indtil de opnår en flydende væske.
 4. Dette serveres i et long cocktailglas og hvor der tilføjes en håndfuld is.
 5. Ryst og si drinken ned i cocktail glasset.
 6. Herefter tilføjes appelsinskallen, et par friske bær og et strejf af kanel. Dette giver cocktailen sit tropiske udseende og skaber en cocktail af højere kvalitet. 

Gobbler cocktailen findes i mange varianter og dette er blot et eksempel, på den populære cocktail. Man kan desuden selv eksperimentere med nye variationer og opfinde nye idéer. Dette kunne være til garnish eller en ny base alkohol og dermed kan man skabe sin egen favorit. Andre versioner af cocktailen indeholder for eksempel marmelade, specielle high-end liquor og whiskey, grapefrugt og meget mere. Whiskey er dog den base alkohol, der passer bedst til drinken. Dette er fordi, at whiskey passer perfekt sammen med de sure smage fra citronen og frugterne. Når isen begynder at smelte, vil man kunne fornemme intensiteten fra whiskyen forsvinde. Dette skaber plads til de andre smagsnuancer og skaber den perfekte balance.

Noget der gør Whiskey Gobbler speciel er, at cocktailen indeholder vin. Den spanske vin Lillet blanc eller vermouth blev yderst populær, efter oprindelsen af denne cocktail. En mindre brugt ingrediens i cocktail, som giver denne cocktail en speciel smag. Cocktailen passer perfekt til en varm sommeraften med vennerne og vil helt sikkert, bringe de tropiske følelser frem.

Garnish

 • Appelsinskal

 • Friske bær

 • Kanel

Cocktailens oprindelse

Whiskey Gobbler er en cocktail med en lang historie og høj popularitet. Det siges, at cocktailen var den mest populære cocktail i USA og at den oplevede, mere popularitet end mange andre cocktails. Dette er der gode grunde til, cocktailen gav nemlig smagen af et tropisk utopi. Den var opfundet i amerikas industrielle revolution og er siden blevet en charmerende bestanddel i baren.

‘Brugen af vin i cocktailen stammer fra cocktailen Cherry Gobbler, som var en populær drik  på Manhattan og i mange amerikanske storbyer. Dette var før den industrielle revolution og det var efterfølgende tid til noget nyt. Whiskey blev en populær alkohol og hermed blev Whiskey Gobbler opfundet og fandt sin plads i den moderne bar.