Lumumba

iDrink https://idrink.dk/drinks/lumumba/

Ingredienser

  • 4 cl - Brandy
  • 12 cl - Cocio
  • - Hakket chokolade
  • - Isterninger
  • evt. - (Flødeskum)

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Brandy, 12 cl Cocio og isterninger til et glas
  2. Rør ingredienserne rundt med en bar ske, indtil der opnås en god blanding
  3. Tilføj efter behov groft hakket chokolade på toppen
  4. Om vinteren kan Lumumba serveres varmet op og med flødeskum på toppen

Lumumba er en klassisk vinter cocktail, som giver følelsen af velbehag på en kold dag. Med dens tunge smag af chokolade og Brandy, er cocktailen bestemt anbefalelsesværdig. Derudover er opskriften nem, at lave og giver mulighed for kreativitet med forskellig garnish. 

 

Denne cocktail kan både fungerer om vinteren og om sommeren, med en simpel forskel. Nemlig om drinken er kold eller varm, dette kan man helt selv bestemme og justerer. Derudover kan man tilføje flødeskum og opnå, en drink der minder om Irsk Kaffe. Dermed har man en klassisk vinter cocktail, som kan nydes og serveres for gæsterne. Drinken passer perfekt ind i baren og skaber, en hyggelig stemning blandt kunderne. Om sommeren kan man servere Lumumba kold og tilføje friske nuancer, som garnish eller ingredienser i cocktailen. Dermed kan man servere denne cocktail året rundt og blot justerer, et par få ting for et nyt resultat. 

 

Drinken kan enten røres rundt med en bar ske eller shakes, med en mixer. Hvis man vælger, at lave en kold version af cocktailen kan det anbefales, at man tilføjer flødeskum til shakeren. Dermed kan man opnå en frisk og cremet substans i drinken og servere, en frisk cocktail for gæsterne. Man kan desuden vælge, at lave Lumumba med rigtig chokolade og dermed opnå en bedre kvalitet. Det er dermed helt op til den enkelte bartender, hvor høj kvalitet man vælger, at forberede Lumumba med. Drinken kan være simpel men også yderst kompliceret, alt afhængigt af den enkelte bartender.