
Ingredienser
- 1 - Sukkerknald
- 1 stænk - Angostura bitter
- 2,5 cl - Cognac (eller whiskey)
- 1 cl - Bénédictine
- 2 - Appelsin isterninger
- - Knuste isterninger
- Garnish - 1 cocktailbær
- Top op med - Champagne
Fremgangsmåde
- Det første skridt er, at forberede nogle appelsin infused isterninger og sætte dem på køl
- Gennemvæd herefter en sukkerknald med 1 stænk angostura bitter i et longdrinkglas
- Tilføj 2,5 cl Cognac, 1 cl Bénédictine og knuste isterninger til glasset
- Herefter tilføres de 2 appelsin isterninger og 1 cocktailbær
- Top drinken op med champagne eller sekt og servér
De 2 appelsin isterninger, gør cocktailen yderst extravagant og forfriskende. Men samtidig giver denne lille detalje også, bartenderen mere forbedringsarbejde. Dette er dog klart arbejdet værd og er med til, at gøre drinken til en mere luksuriøs oplevelse. Det er nemlig altid vigtigt, at tænke helt ned i detaljerne og give cocktails unikke og spændende elementer. På den måde gør man besøget på ens cocktailbar til en mere speciel og bemærkelsesværdig oplevelse.
Cocktailens oprindelse
Prince of Wales er en kendt cocktail klassiker, opfundet af Albert Edward. Han var prinsen af Wales og blev senere udnævnt til kong Edward VII. Opfindelsen af denne cocktail, var i led med den enorme succes som champagne havde i slutningen af 1800 tallet. Drinken i sig selv først offentliggjort i 1901, da bogen The Private Life of King Edward VII blev tilgængelig. Albert Edward levede fra 1841 – 1910 og agerede over både England, Irland og andre britiske herredømme. Champagne var en fornem og yderst populær del af de finere sociale lag i England på det tidspunkt. Kongen eksperimenterede derfor med den simple drik og tilføjede mange ingredienser til blandingen. Her kom den stadig populære cocktail altså til livs og den bliver stadig, serveret mange steder den dag idag.