Old Fashioned

iDrink https://idrink.dk/drinks/old-fashioned/

Ingredienser

  • 5 cl - Wild Turkey Bourbon
  • 3 ryst - Angostura Bitter
  • 1 teske - Vand
  • 1/2 teske - Rørsukker
  • Fyld glasset med - Isterninger
  • Garnish - Appelsinskal

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 5 cl Bourbon whiskey, 3 ryst Angostura bitter, vand, rørsukker og isterninger, i et Lowball-glas (som vist på billedet)
  2. Rør drinken med en bar ske i 1 minut, indtil ingredienserne er opløst og rørt sammen.
  3. Twist appelsinskallen udover cocktailen og tilføj til sidst appelsinskallen som garnish

Old Fashioned er en cocktail med en lang historie og den er lige så populær i dag, som den var før i tiden. Cocktailen er langt mere end bare en sjat whiskey og dette er grunden til drinkens popularitet. En blanding af smagsnuancer fra appelsinskallen og den bitre Angostura, giver Old Fashioned dens specielle smag. Disse harmonerer med whiskyens røgede smag og skaber kraftige dufte. Old fashioned nydes ´on the rocks´ i et klassisk Lowball glas. Tricket er, at lade isen smelte sammen med ingredienserne. På denne måde opnår man, en mindre intens smag og man kan dermed langsomt nyde denne klassiker. 

 

Old Fashioned er en forholdsvis nem cocktail at lave, samtidig virker fremgangsmåden yderst professional. Man kan lærer, at rører cocktailen på en elegant måde. På den måde opnår man den perfekte servering i baren og dermed med en garanti for, at tilfredsstille gæsterne. 

 

Det er vigtigt, at man vælger en god Bourbon whiskey til sin Old Fashioned. I bund og grund bør man kunne drikke whiskyen uden, at tilføje andre smagsvarianter. Old fashioned er en drink, der smager intenst af whiskey. 

 

Cocktailens oprindelse 


Old Fashioned, navnet siger sig selv. Denne cocktail er serveret på gammeldags manér og stammer fra, de første cocktails vi kender. I 1806 blev det populært, at mixe cocktails med bittere og Old Fashioned blev opfundet kort efter. Det var en mand ved navn James. E Pepper, der angiveligt opfandt drinken i byen Louisville, USA.