Long Island Iced Tea

iDrink https://idrink.dk/drinks/long-island-iced-tea/

Ingredienser

 • 2 cl - Cointreau eller triple sec
 • 2 cl - Gin
 • 2 cl - Hvid rom
 • 2 cl - sukkersirup
 • 2 cl - Tequila
 • 2 cl - Vodka
 • 1 styk - Cola
 • 2 cl - Citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Fyld et longdrinkglas op med isterninger og citronskiver
 2. Tilføj 2 cl Cointreu, 2 cl gin, 2 cl hvid rom, 2 cl sukkersirup, 2 cl tequila, 2 cl Vodka og 2 cl citronsaft til longdrinkglasset
 3. Rør rundt i glasset, indtil der opnås en god blanding af ingredienserne
 4. Top op med Cola og garnish med en citron på kanten og et sugerør

Long Island Iced Tea er en yderst velkendt drink, der giver spark i festen. Med dens høje alkoholindhold, bør man dog passe på. En enkelt Long Island Iced Tea, kan dog klart anbefales som en starter og den sætter gang i den gode stemning. Cocktailen er en klassiker i de fleste barer omkring verden og specielt i Danmark. Her er opskriften en populær del af både barer og i hjemmet. Drinken indeholder ca. 22 % alkohol, hvilket er meget mere end andre almindelige cocktails. Den udgave af cocktailen vi kender i dag, indeholder ikke te. Men den originale og mere luksuriøse udgave af Long Island Iced Tea, er produceret med rigtig te.

Man kan enten følge den originale opskrift og dermed, skabe en autentisk drink. Derudover kan man bruge de mange forskellige opskrifter, hvor ingredienserne er skiftet ud. Der findes utallige forskellige måder, at lave dem på og det er helt individuelt, hvilken der smager bedst. Når det er sagt, er den originale version den mest populære og det er der nok en grund til. Man kan dog også vælge, at tilføje mindre mængder alkohol til drinken og dermed opnå, en mildere cocktail. Dette er helt op til gæsten eller personen, der skal nyde cocktailen. Det kan være smart, at informere om drinkens høje alkoholindhold. Dermed kan man skabe en drink, der passer til individet. Drinken er dog i sig selv forbeholdt, personer der kan lide stærke cocktails.

Det interessante ved cocktailen er dog, at man ikke nødvendigvis kan smage den store mængde af alkohol. Dette kommer selvfølgelig også an på bartenderen og om der bruges de rette mål. Men følger man denne opskrift, er man på den sikre side og vil opnå, en perfekt Long Island Iced Tea.

Cocktailens oprindelse

Det var Robert Rosebud Butt der siges, at have opfundet Long Island Iced Tea. Dette var tilbage i 1972, på en bar i New York ved navn Oak Beach Inn. Han ville efter sigende opfinde en ny cocktail opskrift, med brugen af Triple Sec. Som ved mange andre cocktail opskrifter, findes der dog historie der viser, at lignende cocktails var opfundet før. Det samme gælder for Long Island Iced Tea, hvor der i omkring 1920’erne fandtes en lignende opskrift. Dette var også i USA, i den amerikanske stat Tennessee. Her var det en mand ved navn Ransom Bishop, der opfandt opskriften som også indebar store mængder af alkohol.