Whisky Cola

iDrink https://idrink.dk/drinks/whisky-cola/

Ingredienser

  • 4 cl - Whisky
  • top op med - Coca-Cola
  • Garnish - Lime
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Fyld et longdrinkglas med knuste isterninger og tilføj 4 cl whisky
  2. Herefter toppes glasset op med Coca-Cola og drinken røres langsomt rundt
  3. Garnish med et twist a lime (valgfrit)

Whiskey Cola er en drink, de fleste kender. En typisk longdrink, med en yderst simple opskrift. Dette gør den populær blandt mange spiritus elskere og desuden, kan den nydes i de fleste situationer. Den passer både til sommerens varmeste dage og en kold regnvejrsdag. Derfor er den optimal i baren og desuden også som servering, til gæsterne i hjemmet. Hvis man er en whiskey elsker, kan man ikke gå galt i byen med en Whiskey Cola. Medmindre man selvfølgelig er til ren whiskey, så kan man altid udelukke colaen. Der er dog mere til denne longdrink, end de to simple ingredienser. Det har nemlig stor betydning for smagen, hvor mange cl der bruges. Med denne opskrift kan man opnå, en klassisk smagfuld og elegant longdrink. Med et valgfrit twist af lime, kan man endda gøre opskriften en del mere spændende. Den minder i høj grad om Cuba Libre, men har en mere røget smag, på grund af whiskyen. 

 

Det kan være en god idé, at vælge den rette whisky til opskriften. Dette vil sørge for, at drinken smager optimalt og har faktisk stor betydning for smagsnuancerne. Der er nemlig stor forskel i kvalitet, når det kommer til simple drinks. Her kan det være altafgørende, at vælge den rigtige kvalitet af base spiritussen. 

Det kan være individuelt, hvor meget whisky smag man vil have i sin drink. Derfor bør man selv overveje, hvor stærk drinken bør være. Vi giver blot et udkast, til en fornuftig mængde og på den måde kan man opnå, en god balance i smagen.