Gourmet hotdog

Den klassiske hotdog kender vi alle. Det er nærmest en tradition, at der bliver linet op med hotdogbrød, røde pølser, ketchup, remoulade, agurkesalat og ristede løg, når man er til fest, og det er blevet tid til natmad.

Hotdoggen, som vi kender den, har været en fast bestanddel som natmad til rigtig mange festlige anledninger gennem tiden. Så orker vi virkelig flere hotdogs?

Hotdogs behøver nu ikke altid at være lig med discountketchup, billig agurkesalat, kedeligt hotdogbrød og en trist udgave af røde pølser fyldt med e-numre fra den billige ende af køledisken.

gourmet hotdogSørger man for at spice hotdoggen op med kvalitetsråvarer, kan det give en helt anden madoplevelse. Man kan med fordel kaste sig ud i at lave flere af ingredienserne fra bunden. De ristede løg er ganske vist nemme at hive ned fra hylden i det lokale supermarked, men det tager altså ikke specielt lang tid, hvis man selv lige snitter et par løg, vender dem i mel og til sidst steger dem sprøde.

Her er det ligeledes oplagt at kaste syltede rødløg i puljen, og dem kan man i den grad også lave selv. Det kræver dog, at man lige laver dem et par timer inden, at de skal bruges. Du behøver kun et par rødløg, lidt sukker, æblecidereddike og peberkorn. Så er den i vinkel.

Ketchuppen er naturligvis også en vigtig del af en hotdog, og den kan du også sagtens lave selv. Insisterer du på at køb den selv, kan du dog også vælge at købe en af de lidt dyrere (måske økologiske) udgaver nede, hvis du ikke orker at lave den selv. Det vigtige er i sidste ende bare, at du undlader at vælge den billige ketchup proppet med en masse e-numre – i hvert fald lige i dette tilfælde, hvor vi forsøger at skabe en anden smagsoplevelse.

Derudover kan du vælge at bage pølsebrødene selv, hvis du har mod på det. Det vil i hvert fald alt andet lige score point hos dine gæster, hvis du kan prale af, at du selv har bagt det.

At kalde det en gourmet hotdog kan måske ifølge nogen være lidt af en tilsnigelse, men ikke desto mindre fortjener den ikke at blive sat i bås med den billige udgave af den traditionelle, kedelige hotdog, som vi netop forsøger at differentiere os fra her med råvarer af en bedre kvalitet.

Sandwich og panini

paniniHer er der uanede muligheder for at skabe et lækkert udvalg af natmad for enhver smag. Du kan her vælge at lave en masse forskellige slags sandwich og panini med forskellige typer af fyld.

Der findes de meget traditionelle udgaver af panini med skinke eller chorizo samt smeltet mozzarella og tomat. Man behøver selvfølgelig ikke at begrænse sig til det traditionelle. Herunder kommer en række idéer til fyld og tilbehør til din panini, som du kan vælge at kombinere, lige præcis som du vil.

Der findes måske panini-aficionados derude, der sværger til den den traditionelle standardudgave af en panini, men her kommer i hvert fald lidt inspiration, så du kan sørge for et så bredt udvalg af sandwiches eller panini til din fest.

Til formålet vil du samtidig med fordel kunne gøre brug af en panini grill, når du skal stå og lave 10, 20, 30 eller flere panini på én gang.

Fyld:

  • Chorizo
  • Serranoskinke
  • Avocado
  • Kalkun
  • Bacon
  • Kylling
  • Aubergine
  • Bresaola

Pynt, dressing og tilbehør:

  • Basilikum
  • Mozzarellaost
  • Spinat
  • Rucola
  • Pesto
  • Sennepsmayonnaise
  • Hvidløg
  • Grønkål
  • Hummus

Der er altså mange ingredienser, man kan vælge for at gøre det lidt mere indbydende end den traditionelle sandwich eller panini.

Om man ender med at lave det som en sandwich, toast eller panini, og hvad man i øvrigt vælger at kalde det, er ikke så vigtigt. Det vigtige er jo, at dine gæster får noget sprødt, lækkert og lidt snasket, som er lige præcis dét, man har brug for på de sene nattetimer for at holde ud til resten af festen.

Der er rigtig mange muligheder for at lave en masse forskelligt natmad, som man kan lave på forhånd, så de klar, til natten falder på.

At man vælger ting som panini eller sandwich som natmad er i den grad også oplagt i de tider, vi i øjeblikket lever i, hvor portionsanretninger er at foretrække for at minimere risikoen for smittespredning. Man kan give gæsterne et overblik over, hvilke varianter der er at vælge mellem, og så kan de ellers få stukket den ønskede sandwich eller panini i hånden. Dermed undgår man også buffet, hvor mange mennesker rører ved de samme kontaktflader.