Pina Colada

iDrink https://idrink.dk/drinks/pina-colada/

Ingredienser

 • 6 cl - Hvid rom
 • 3 cl - Friskpresset limesaft
 • 3 cl - Kokoscreme
 • 9 cl - Ananasjuice
 • 1 cl - Fløde
 • Garnish - Ananas skiver og blade
 • - Isterninger

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 6 cl hvid rom, 3 cl friskpresset limesaft, 3 cl kokoscreme, 9 cl ananasjuice og 1 cl fløde til en shaker
 2. Dette tør rystes i 20 - 30 sekunder, indtil der opnås en god cremet konsistens
 3. Indholdet sies ned i et hurricane cocktail glas, fyldt med isterninger
 4. Garnish med ananas skiver og blade
 5. Nyd den helt originale version af Pina Colada!

Variationer af Piña Colada


Pina Colada er grundet dens sødme, ikke super god til mad. Den er dog helt perfekt som en let forret eller dessert, hvis der skal gang i festen tidligt på aftenen.

Der findes et utal af variationer af den populære drink – Pina Colada. Der findes blandt andet, den måske anden mest populære variant – Banana Colada, som oftest kan ses sydpå når du er på ferie med familien. Udover de variationer som skiller sig forholdsvist meget ud fra originalen, så findes der også forskellige måder, at lave den originale Pina Colada på. I den Pina Colada der oftest laves i danmark, er der som regel tilsat ekstra fløde, for at gøre smagen mere rundt.

Personligt foretrækker jeg denne variant, men da min kone er imod de ekstra kalorier, laver vi som regel den originale Piña Colada i stedet.

Har du en yndlings Piña Colada? Så tøv endelig ikke med at dele din favorit i kommentarfeltet nedenfor – vi vil elske at høre en masse forskellige bud på, hvordan du tilbereder den bedste drink hjemme hos dig.

Hvor køber man kokoscreme?


Kokoscreme kan være svært at finde, da man ofte ikke kan få det i den lokale netto eller fakta. Det kan derfor være nødvendigt at lede andre steder.

Det er muligt at finde kokoscreme i de fleste specialbutikker og af og til i din lokale Føtex eller Bilka.

Bag om Pina Colada


Pina colada, en klassiker indenfor cocktail verden, gennem dens op og nedture. En sommerdrink der associeres med en tur til stranden og varmt vejr. Med dens søde og friske smag af frugt og en cremet top, løber tænderne i vand.

Den originale opskrift på Pina Colada, indeholder kvalitets produkter. Dette gælder både, den alkohol man vælger at bruge, samt de andre ingredienser. Dette har stor betydning for drinkens smag og det anbefales, at man ikke skærer ned på kvaliteten. Laves denne cocktail opskrift med stil og gode intentioner, vil den falde i gode hænder hos gæsterne.

Pina Colada oplevede et nedfald i popularitet, blandt cocktail entusiaster, i omkring 1970’erne. Her begyndte bartendere rundt om i verden nemlig, at servere drinken med billige versioner af spiritus. Derudover blev cocktailen serveret i større glas, hvilket mindskede kvaliteten markant. Den blev serveret på billige strand hoteller og dermed, ikke respekteret i sin originale forstand. Derfor oplevede Pina Colada et stort dyk, i mange år efterfølgende. Dette har dog ændret sig i de seneste par år og bartendere er igen begyndt, at servere kvalitets udgaver af Pina Colada.

Med denne opskrift kan man prøve kræfter, med den originale opskrift til drinken og opnå gode resultater.

Cocktailens oprindelse

Denne populære blanding opstod oprindeligt i 1952, på Caribe Hilton i Old San Juan, Puerto Rico. Det var mixologist og bartender Ramon Marrero Perez, der opfandt Pina Colada. Cocktailen blev hurtigt en stor succes og spredte sig, til mange andre sommerdestinationer omkring verden.

Denne opskrift giver mulighed for igen, at nyde en god kvalitet af Pina Colada. Dermed er det slut med de udrikkelige cocktails, som mange kender fra all-inclusive hoteller i Spanien. Tid til at prøve den ægte smagsoplevelse, som Pina Colada har at tilbyde.