Aperol Spritz opskrift

Ingredienser

  • 5 cl - Aperol
  • 5 cl - Hvidvin
  • - Danskvand
  • 1 - Appelsinskive
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 5 cl Aperol og 5 cl hvidvin
  2. Tilsæt isterninger til glasset, men man bør ikke fylde glasset helt op
  3. Top glasset op med danskvand
  4. Garnish med appelsinskiver og evt blåbær

Aperol Spritz en syrlig sommerdrink, der kan få gæsterne i godt humør. En kendt velkomstdrink og en populær cocktail på verdensplan. Drinken er blevet mere anerkendt i de seneste år, i blandt andet Tyskland og Danmark. Nu er opskriften en del af de fleste barer og er desuden nem, at forberede for gæster og opnå en smooth hurtig servering. Drinken som stammer fra Italien har været populær, at drikke blandt den Italienske befolkning i mange år. I 2018 blev Aperol Spritz drukket markant mere og opnåede dermed en stor stigning i succes i Danmark.   Cocktailen indebære en forfriskende smag, som giver ny energi på en varm sommerdag. Derfor blev den opfundet i Italiens varme klima og blev så populær blandt verdens befolkning. Desuden er drinkens ingredienser Aperol og Prosecco, let tilgængelige i de fleste Danske supermarkeder.    Man kan nemt lave Aperol Spritz i hjemmet og drinken egner sig perfekt som velkomstdrink. En nem og hurtig drink at forberede og samtidig en formidabel smag. Nogle personer vil ikke syntes om drinken, da den er bitter og lidt syrlig. Dette er smag og behag og man kan eventuelt tilføje ekstra sukker eller andre ingredienser.

Cocktailens oprindelse

Idéen om Spritz stammer fra 1800 tallet, hvor de ungarske soldater brugte en lignende opskrift. De fandt de Italienske vin værende for stærke og tilføjede derfor vand til deres glas. Senere i år 1919, blev Aperol opfundet og skabte vejen for den Spritz vi kender i dag. Den officielle opskrift på Aperol Spritz blev opfundet i 1950 og blev yderst populær. I omkring år 2000 blev drinken markedsført af Gruppo Campari og det var her drinken blev populær på verdensplan.