Whisky Flip

iDrink https://idrink.dk/drinks/whisky-flip/

Ingredienser

 • 5 cl - Whisky
 • 2 cl - Fløde
 • 1 cl - Sukkersirup
 • 1 - Æggehvide
 • Garnish - Revet muskatnød
 • - Isterninger

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 5 cl whisky, 1 cl sukkersirup og 1 æggehvide til en shaker
 2. Dette tør rystes kraftigt i ca. 20 - 30 sekunder, indtil der opnås skum fra æggehviden
 3. Derefter tilføjes 1 cl fløde og isterninger og drinken shakes igen i ca. 10 sekunder
 4. Si indholdet ned i et coupé cocktailsglas
 5. Garnish med revet muskatnød og server

Whisky Flip er en yderst velsmagende drink, der med garanti giver glade gæster. En stimulerende forfriskende smagsoplevelse der kun venter på, at blive lavet. Opskriften er nem at følge og giver, mulighed for at prøve grænser som bartender. Smagen og konsistensen minder i høj grad om Whiskey Sour, forskellen er blot den tilsatte fløde. Samt udelukkelsen af citron hvilket betyder, at Whisky flip er sød i stedet for syrlig. Dette gør Whisky Flip cremet og giver en dessert agtig konsistens. Dette fungere perfekt i sammenhæng med den tilsatte æggehvide, der gør drinken rund i smagen. Man kan tilsætte citron til opskriften og opnå en mere balanceret smag af det søde og det syrlige. Dette kan være helt individuelt og kan være en god mulighed, for personer der ikke er til meget søde drinks. 

 

Drinken minder til dels om flødeis uden den frosne konsistens, hvor der blot er tilsat alkohol. Hvis man har smags æggelikør, kan dette også sammenlignes med smagen af Whisky Flip. Dermed er denne opskrift altså en anderledes type og giver et unikt resultat. Dette passer ikke til alle og hvis man ikke er til fløde og sukker, bør man nok vælge en af de mange andre opskrifter. Her på siden findes der nemlig opskrifter til enhver smag, hvilket betyder at man aldrig mere skal gå galt i byen med sine drinks. 

 

Der findes desuden mange forskellige versioner af whisky flip og det kan varierer, hvilke ingredienser der tilføjes. Dermed kan man udfolde sin kreativitet og selv bestemme hvilke ingredienser, man vil udelukke og tilføje. Vi anbefaler dog, at man følger opskriften for at opnå det bedste resultat muligt!

Cocktailens oprindelse 

Flip cocktails stammer helt tilbage fra 1695 og har udviklet sig, fra værende en mixtur af øl, rom og sukker. Dette blev opvarmet under varmt jern, dette har dog ændret sig. Dermed er flip nu, en helt anden slags drinks. For eksempel blev øl udskiftet med æggehvide og drinksene blev efterfølgende serveret kolde. Whisky flip er en forholdsvist ukendt version af flip’s og dermed, kan det være svært at sige hvor drinken opstod. Den er dog blev serveret på barer rundt om i verden og kan bestemt anbefales.