Negroni opskrift

Ingredienser

  • 2 cl - Tangqueray Gin
  • 2 cl - Campari
  • 2 cl - Vermouth
  • - Appelsinskal
  • - Stjerneanis
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 2 cl Tanqueray Gin, 2 cl Campari og 2 cl Vermouth til et røreglas
  2. Tilføj 2 isterninger og rør ingredienserne i omkring 30 sekunder
  3. Si væsken over i et lowball glas og fyld med isterninger
  4. Twist appelsinskallen udover cocktailen og tilføj derefter skallen som garnish på toppen
  5. Tilføj stjerneanis på toppen, som den sidste prik over i'et og server cocktailen

Negroni er en stilet stærk drink, med mange aromaer og smagsvarianter. Drinken hører i samme kategori, som for eksempel Old Fashioned og andre stærke infunderede alkohol cocktails. Dette kan betyde, at smagen ved denne cocktail kan virke intens. Dette kan varierer fra person til person, da alle smager forskelligt. Derfor anbefales det, at man kun laver denne cocktail, hvis man er til stærke drikke. Negroni kan dog klart anbefales og smager forrygende, serveret til den rette person.  Negroni passer bedst til vintermånederne og bør serveres mellem October/November indtil omkring nytår. Serveres denne cocktail i sommermånederne, vil den fremstå som værende ude af dens naturlige habitat.  Negroni er dog utroligt nem, at lave og giver gode resultater for selv nybegyndere. Man bør dog følge opskriften og dermed opnå det bedst mulige resultat. Denne opskrift er håndplukket af professionelle bartendere til, at få de bedste smagsnuancer ud af de 3 alkohol. Med et twist af appelsin og stjerneanis, suppleres de stærke smage. Dette er ikke tilfældigt og har stor betydning for smagen af cocktailen.

Cocktailens oprindelse

Denne cocktail har skabt grobund for utallige nye cocktails. Den er efter sigende en af de cocktails, der er blevet eksperimenteret mest med. Derfor findes der utallige variationer af denne cocktail og desuden er også nye cocktail opskrifter blevet lavet ud fra den. Vi har valgt, at præsentere den originale klassiske version af Negroni. Cocktailen blev opfundet af den Italienske bartender Forsco Scarselli i 1919.