Gin Sour

iDrink https://idrink.dk/drinks/gin-sour/

Ingredienser

 • 4 cl - Gin
 • 1 cl - Sukkersirup
 • 2 cl - Friskpresset citronsaft
 • Garnish - cocktailkirsebær
 • Garnish (valgfrit) - 1 Æggehvide
 • Garnish (valgfrit) - twist af citronskal
 • Garnish (valgfrit) - 2 - 3 ryst angostura bitter

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 4 cl gin, 1 cl sukkersirup, 2 cl friskpresset citronsaft og isterninger(tilføj evt æggehvide her) i en shaker
 2. Shake i ca. 20 sekunder og si indholdet ned i et coupé cocktailglas
 3. Garnish med cocktailkirsebær og evt et twist af citronskal
 4. Garnish (valgfrit) ryst 2 - 3 dråber angostura bitter over cocktailen

Gin Sour er en simpel longdrink opskrift, med dominerende syrlige elementer. Gin i sig selv som base i opskriften, giver allerede et syrligt grundlag. Derudover tilføjes friskpresset citronsaft til drinken, som suppleres af sukker sirup og et kirsebær som garnish. Denne kombination, udgør den simple men yderst velsmagende Gin Sour. Udover de traditionelle ingredienser i drinken, kan man tilføje andre ingredienser og opnå, nye velsmagende resultater. En af de mest anvendte valgfrie ingredienser er æggehvide, hvor man kan opnå en lækker skum på toppen. Derudover kan man som garnish twiste en lemon skal ud over drinken, dette giver en frisk duft og vækker appetitten. En anden populær variant af garnish til Gin Sour er, at ryste et par dråber angostura bitter på toppen. Der er altså nok muligheder med denne ellers simple drink og det er derfor, helt op til den enkelte hvor kompliceret man vælger at gøre det. 

 

En populær bestanddel i baren og en drink der giver mulighed for, at opnå god men hurtig servering. Kirsebæret giver det sidste touch til cocktailens simple udgangspunkt og dermed, opnår man det perfekte finish. Drinken passer perfekt, til en varm sommerdag og virker yderst forfriskende. Gin Sour minder om drinks som Whiskey Sour og Pisco Sour og forskellen er, at de blot har forskellige baser.

Cocktailens oprindelse

Sour cocktails stammer fra midten af det 19 århundrede, hvor de blev gjort yderst populære. Siden er der blevet eksperimenteret med nye opskrifter og hermed, er der altså skabt utallige sour opskrifter. Hvem der præcist opfandt Gin Sour, er svært at udtale sig om. Derfor må vi lade dette være uvist og istedet fokusere på, den formidable smag som drinken har.