Green Fizz opskrift

Ingredienser

  • 4 cl - gin
  • 1 skvæt - Créme de Menthe
  • 2 cl - Citronsaft
  • 2 cl - Sukkersirup
  • Top op med - Danskvand
  • - Isterninger
  • Garnish - Udskåret limeskal

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl gin, 1 skvæt créme de menthe, 2 cl citronsaft, 2 cl sukkersirup og isterninger til en shaker
  2. Ryst derefter ingredienserne kraftigt, indtil der opnås en god kold blanding
  3. Dette sies over i et longdrinkglas, fyldt op med isterninger
  4. Til sidst tilføjes der danskvand på toppen, efter behov
  5. Garnish med udskåret limeskal

Green Fizz er en spændende og yderst forfriskende del af fizz familien. Denne udgave smager nemlig helt unikt og dette kan man takke den tilsatte Créme de Menthe for. Blandingen af citronsaft og smagen af mynte, passer perfekt ind i sommerens varme. Tilføjelsen af mynte liquor gør drinken ekstra kølig og faktisk, passer denne cocktail perfekt ind i alle årstiderne. Green Fizz anses for, at være en mere luksuriøs cocktail og serveres ofte på finere cocktailbarer. Man kan dog nemt anrette drinken derhjemme og følger man denne opskrift, vil man uden meget øvelse opnå gode resultater. Derudover kræver opskriften ikke mange forskellige ingredienser, hvilket gør den perfekt at afprøve i hjemmebaren. Green Fizz passer desuden perfekt, som følge til anretningen af desert og vil gå yderst godt ind hos gæsterne. Den bringer nemlig friske smagsnuancer ind, når den serveres som tilbehør til maden. Se også opskriften på den originale gin fizz her  

Cocktailens oprindelse

Green Fizz er en mere ukendt variation af Fizz familien. Hvilket betyder, at der på nuværende tidspunkt ikke findes meget information om drinkens oprindelse. Men selve Fizz cocktails, går langt tilbage. Gin fizz bliver nævnt i The Bartenders Guide skrevet af Jerry Thomas i 1876, dette er første gang drinken bliver beskrevet. Den stammer dog fra Henry Charles Ramos, som også har lagt navn til den kendte klassiker, nemlig Ramos Gin Fizz. 

 

En af de mere kendte typer af cocktails og bestemt det man kan kalde en klassiker. De mest kendte variationer af fizz cocktails er gin fizz og morning glory fizz, som fås i de fleste cocktailbarer verden over. Opskriften blev yderst populær i USA fra 1900 til 1940, hvor specielt byen New Orleans havde drinken på menuen. Her blev fizz cocktails en stor del af cocktail kulturen og først i 1950, blev opskriften kendt på verdensplan.