Bramble

iDrink https://idrink.dk/drinks/bramble/

Ingredienser

 • 4 cl - Gin
 • 3 cl - Friskpresset citronsaft
 • 3 cl - Creme de mure (brombærlikør)
 • 2 cl - Sukkersirup
 • Garnish - 2 friske Brombær, 1 skive citron
 • - Isterninger

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 4 cl gin, 3 cl friskpresset citronsaft, 2 cl sukkersirup og isterninger i en shaker
 2. Ryst shakeren i ca 20 sekunder indtil der opnås en kold konsistens
 3. Si indholdet ned i et old fashioned cocktailglas, fyldt med isterninger
 4. Hæld forsigtigt 3 cl Creme De Mure ned i glasset
 5. Garnish med 2 friske brombær og 1 skive citron på toppen og servér

Bramble er en kendt cocktail opskrift som enhver erfaren bartender, bør kunne lave uden at tøve. Cocktailen giver udtryk for, at være en gammeldags opskrift, med mange år bag sig. Dette er dog ikke sagen og faktisk er opskriften, forholdsvis ny i opskriftsbogen. Med en base af gin, skabes en syrlig smag og en yderst frisk drink. Dertil tilsættes Creme De Mure, som er en brombærlikør. Dette skaber en balance mellem det søde og det syrlige og gør Bramble, til en suveren drink opskrift. 

 

Navnet kommer fra brombærbusken og tager inspiration i et barndomsminde fra opfinderen selv. Efter sigende brugte han brombær, fra hans barndoms by og skabte dermed, senere denne klassiske cocktail. Dette var også i led med, at Creme De Mure blev en del af baren. Her begyndte Bradsell, at eksperimenterer med den og skabte en række af brombær inspirerede drinks. 

 

Bumble er en del af sour cocktail familien og kan sammenlignes med drinks som Whiskey Sour eller Gin Hazz. Den indeholder dog ingredienser der adskiller den fra de andre og bruger derudover gin som base. Dette skaber en mere frisk smag og gør drinken yderst unik. 

Cocktailens oprindelse

Opfinderen af denne cocktail er den kendte mixologist Dick Bradsell, som også er kendt for Espresso Martini og mange andre kendte cocktails. En sand legende indenfor cocktail verdenen og dermed, kan man også vide sig sikker på, at Bumble vil skabe glæde. Gæsterne vil fornemme de mange intentioner, som bartenderen havde da han lavede dette vidunder. Drinken blev opfundet i 1984 på Fred’s Club i London, i forbindelse med cocktailens højeste era i den kendte storby. Drinken blev set som en ekstraordinær elixir og blev efterfølgende drukket, i mange barer omkring London og resten af verden.