Gin Crusta opskrift

Ingredienser

  • 6 cl - Gin
  • 2 cl - Triple sec
  • 1 cl - Maraschino
  • 2 cl - Citronsaft
  • Garnish - 1 skive citronskal
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Fugt kanten af et glas med citronsaft og dyb det forsigtigt i sukker
  2. Bank herefter forsigtigt det løse sukker af glasset
  3. Fyld glasset op med knuste isterninger
  4. Tilføj 6 cl gin, 2 cl citronsaft, 2 cl triple sec, 1 cl maraschino og isterninger i en shaker
  5. Ryst ingredienserne kraftigt sammen og si indholdet ned i glasset
  6. Garnish med 1 udskåret citronskal på kanten af glasset og tilføj evt. et sugerør

Gin Crusta er en kendt drink i den mere luksuriøse cocktail bar. En nem opskrift, at begive sig ud i og en sikker vinder hos gæsterne. Denne cocktail med både søde og syrlige elementer, kan drikkes af de fleste. Den indeholder luksuriøse ingredienser som triple sec og maraschino, hvilket gør at den ikke findes på alle barer. Gin Crusta er en mindre kendt udgave af Gin cocktails, hvilket bestemt ikke betyder at drinken er dårlig. Faktisk er denne opskrift en af de mest forfriskende i familien af gin cocktails og minder mest om Gin Sour. Den fremstår dog stadig unik, på grund af den tilsatte maraschino, triple sec, samt den lækre sukker kant.  I denne udgave af Crusta ses opskriften med en base a gin, men den kan også laves med andre spiritus som base. Heraf ses ofte Brandy, hvor man vil opnå et anderledes resultat. Derudover tilføjes der i nogle opskrifter angostura bitter og curacao. Dette kan man selv tilføje til sin opskrift og på den måde, opnå helt unikke resultater.  Opskriften passer ind i de fleste lejligheder, den kan både serveres på en luksuriøs cocktail bar og i hjemmet. Derfor er denne opskrift yderst alsidig og kan udføres af de fleste. Følger man denne opskrift kan man være helt sikker på, at ende med et perfekt resultat. Opskriften er testet og udviklet med perfektion, en opskrift der bestemt vil falde i god jord.  

Cocktailens oprindelse 

Gin Crusta stammer fra familien af cocktail opskrifter ved navn Crusta. Disse blev angiveligt opfundet i 1940 – 1950 og er blevet krediteret til en person ved navn Josef Santini i byen New Orleans. Den første Crusta opskrift, var den verdenskendte Brandy Crusta. Denne opskrift sås først i 1962 i mixology magasinet The Bartender’s Guide, skrevet af Jerry Thomas. 

Det kan dog være svært, at vurdere præcist hvornår den nyere type Gin Crusta oprindeligt blev opfundet. Den må siges at komme fra et tidspunkt efter 1950, hvor der blev eksperimenteret med nye base produkter i Crusta drinken.