Dry Martini

iDrink https://idrink.dk/drinks/dry-martini/

Ingredienser

  • 3 cl - Gin
  • 1 cl - Vermouth, tør
  • 2 styk - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt 3 cl gin, 1 cl vermouth og et par isterninger til et røreglas
  2. Drinken røres i 20 - 30 sekunder, indtil ingredienser opløses og skaber balance
  3. Indholdet sies ned i et martini glas og til sidst twistes en citronskal over drinken
  4. Garnish med resten af citronskallen og en oliven tilført på en pind
  5. God fornøjelse!

Dry Martini er en classy cocktail, som siden dens debut oplevede stor succes. Opskriftens oprindelige idé var, at den skulle være sød. Dette ændrede sig senere hen, da man udskiftede den søde vermouth med, en mere tør af slagsen. Den Dry Martini vi kender i dag, blev opfundet i 1905 og har været drukket over hele verden.

Kvaliteten af ingredienserne i denne opskrift har stor betydning, da cocktailen er yderst simpel. Derfor bør man altså anskaffe en kvalitets vermouth og en af de bedste gin. På denne måde, kan man opnå en virkelig god cocktail. Drinken oplevede et stort spring i popularitet efter de kendte James Bond film, hvor agenten drak utallige Dry Martinis. Det er vigtigt, at man rør cocktailen og ikke bruger en shaker. Man bør rører cocktailen rundt i ca. 20 - 30 sekunder for, at opløse ingredienserne og skabe en balance i drinken. Efter man har rørt ingredienserne rundt, sies indholdet ned i et martini glas og serveres med et twist af citron. Citronskallen kan placeres på drinkens kant for, at opnå et elegant udseende. 

 

Man kan enten vælge, at bruge en sød vermouth eller en tør vermouth og dermed, opnå forskellige resultater. Dette kan være helt individuelt og hvis den serveres i en bar, kan man spørge gæsterne hvad de foretrækker. En ting er sikker, med en martini i hånden, vil de fleste føle sig lidt mere classy. Smagen kan være bitter og derfor, er drinken ikke tilegnet alle mennesker. De fleste vil dog kunne tømme et par stykker, af denne alle tiders favorit opskrift. Den kan nemt laves i hjemmet og kræver ikke meget udstyr, efter som en ikke skal shakes. Drinken bruges ofte som velkomstdrink og i forbindelse med nytårsaften, hvor den skaber et mere elegant miljø hos gæsterne. 

 

 

Cocktailens oprindelse

Det kan være svært, at sige hvor dry martini først var opfundet. Dette kræver en lang tur ned i cocktail historien og der siges, at være flere steder, hvor drinken blev lavet på samme tid. En ting er dog sikker, dry martini har været populære i lang tid. Dry martini blev efter sigende først set i 1849 og derefter i New Yorks fineste barer i omkring 1900. Her blev den drukket af den mere formelle del af befolkningen og var symbol på status og succes. Cocktailens hovedingrediens vermouth stammer fra Italien og det var specielt dette ingrediens, der gjorde drinken populær.