Gin Fizz opskrift

Ingredienser

  • 4 cl - Gin
  • 1½ cl - Rose's Suger Cane
  • 3 cl - Fristpresset citronsaft
  • 1 æggehvide (ca. 1 cl) - Æggehvide
  • Top op med danskvand (ca. 4 cl) - Danskvand
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt 4 cl gin, 1,5 cl Rose's Suger Cane, 3 cl Friskpresset citronsaft og 1 æggehvide. Dette tør rystes i en shaker, indtil man opnår en skummet blanding.
  2. Ryst i ca. 15 sekunder. Tilføj herefter et par knuste isterninger og ryst igen.
  3. Dette sies ned i Collinsglasset og toppes op med danskvand

Gin Fizz er en yderst velkendt cocktail i bartender verdenen, en frisk og formidabel drink. Med gin som base ingrediens, skabes en forfriskende bund for cocktailen. Dette suppleres af citron og balanceres af den tilføjede æggehvide og sukker. En simpel opskrift, der giver et forrygende resultat. Dette gør cocktailen perfekt til baren og også til, at servere for gæsterne. Cocktailen kræver ikke det store forarbejde og forberedelsen af drinken tager kort tid. Denne cocktail passer perfekt til middagsselskaber og kan nydes af de fleste. Desuden kan man anrette cocktailen med mere citron eller alkohol og opnå andre variationer. Ligeledes kan man tilføje mere danskvand efter behov og opnå, den smag man bedst synes om.    Der findes utallige variationer af Gin Fizz og man kan finde meget inspiration. Dette betyder, at udførelsen af cocktailen kan passe, til alle bartender niveauer.   

Cocktailens oprindelse

Gin Fizz går helt tilbage til 1888, hvor Henry. C. Ramos oprindeligt opfandt opskriften. Det var på hans bar the Imperial Cabinet Saloon i New Orleans, at han serverede denne cocktail. Den havde originalt navnet New Orleans Fizz og oplevede stor succes, i både USA og resten af verden.  Denne udgave af drinken indeholdte fløde og appelsinblomstvand. Dette var typisk for cocktailens i den tid og de er siden blevet mere simple. Cocktailen kan findes på mere luxuriøse cocktailbarer og kan anbefales, hvis man vil prøve den originale udgave. Den Fizz man ser de fleste steder i dag, er mere simpel og indeholder ikke blomstervand.