Fremstillingen af Vermouth à base de vin
Aperitif vin fremstilles forholdsvist simpelt og er baseret på basis-vin og mange naturlige ingredienser som blade, frugter, blomster, frø, rødder, urter og bark. Der findes yderst mange varianter af Aperitif à base de vin og grænserne for fremstillingen, strækker sig langt. Der kan for eksempelvis tilføjes Malurt, lavendel, frø fra tonkabønner og kamille blomster, for kun at nævne et par stykker. Efter lovgivning skal Vermouth indeholde mindst 75% vin. Den mest anvendte vin i Vermouth er hvidvin, men der ses også eksempler på Vermouth rosé, hvor rødvin bruges til at skabe den mere rødlige farve. Alkoholprocenten ved Vermouth ligger på omkring 15-16% og har en smag af søde og bitre smagsnuancer.
Popularitet og cocktail opskrifter med Vermouth
Drikken er ikke lige så populær i dag, som den var engang. Men spiritussen holder sig på markedet og bruges i dag, i mange forskellige cocktail opskrifter. Heraf findes for eksempel martinien, hvor der tilføjes Vermouth i blandingen. Derudover findes mere elegante niché cocktails som Queen’s, Shamrock og Tipperary, som også indeholder Vermouth.
De mest kendte mærker af Vermouth
Der findes utallige forskellige mærker indenfor Vermouth, hvor de fleste typisk kender klassikeren fra Martini. En af de mest populære mærker er også Lillet Blanc, som stammer fra Bordeaux i Frankrig. Denne klassiske variant, indeholder både smags spor af honning og blomster, med en snert af appelsin og lime. Dette giver mærket dens klassiske smag og har i mange år opretholdt producenten, på toppen af markedet. Derudover ses Byrrh Rare Assemblage, som er en af de førende indenfor produktionen af Vermouth. Denne flaske smager helt specielt, på grund af de meget interessante tilsatte ingredienser. Her ses ingredienser som kakao og kaffebønner, kirsebær og den bitre Colombo-rod. Derudover kan man bag de stærke smagsnuancer, fornemme spor af vanilje og kanel. Dette gør Byrrh til en speciel Vermouth og giver også god grund, til dens enorme popularitet gennem tiden. Nu til dags er en af de allermest kendte vin aperitiffer, fra mærket Ambassadeur. Denne flaske stammer helt tilbage fra Vermouths stortid i 1936. En simpel aperitif, som hovedsageligt smager af appelsinskal, samt bitre nuancer fra pomerans. Derudover findes der en lille snert af vanilje i blandingen, hvilket giver Ambassadeur en unik og simpel smag.