Vodkaens afstamning
Polen henviste til et officielt dokument fra 1405, der påviser at vodka stammer fra dem. Men det er svært at tyde hvor vodkaen først blev produceret. De lande der er mest kendt for deres vodka produktion er Polen og Rusland, hvor der laves yderst bemærkelsesværdige vodkaer. Vodka blev desuden ikke produceret for nydelsens skyld, men snarere som en form for medicin. I 1534 blev det dokumenteret i en urtebog af Stefan Falimirz, at polske mænd brugte vodka for, at dulme irritation efter barbering. Vodkaen tilsås altså for, at være en form for hud produkt. Også i Rusland blev vodka som medicin, en anerkendt del af samfundet. Selv i russisk politik blev vodkaen en stor del og sponsorerede både krige og andre samfundsrelaterede områder som politiudstyr. Vodkaen havde altså en stor indflydelse på landet. Herefter blev alkohol anset som et rusmiddel over hele verden og er siden blevet en populær bestanddel i baren.
Vodka behøver ikke være kedelig
Denne simple spiritus kan ses i mange former og der tilsættes ofte forskellige smagsvarianter. Dette gøres for, at gøre den ellers matte smag mere berigende. Når man laver cocktails, vil man dog helst bruge den vodka uden smag. På den måde kan man nemmere udføre forskellige opskrifter og opnå bestemte resultater. Man kan dog eksperimentere med forskellige vodka variationer og på den måde, opnå helt nye resultater inden for mixology.
Der findes mange gode cocktails, med vodka som base ingrediens. De mest populære er Vodka Martini, Bloody Mary, Cosmopolitan, White Russian og Moscow Mule. Disse ses ofte som bestanddele i cocktailbarer og kan klart anbefales. Derudover kan man finde mange andre cocktails, som indeholder vodka som enten base eller som supplement til andre baser.
De bedste vodkaer på markedet
En af de mest kendte russiske vodka klassikere er Green Mark Traditional. Denne vodka blev fremstillet i Moskauer Topaz Distillery og Green Mark opnåede en stor status indenfor vodka produktion. Faktisk var det sådan, at hvis en producent ville anerkendes til at lave vodka, skulle de spørge Green Mark om accept. Herefter blev produktionen godkendt af myndighederne og kunne herefter produceres og lanceres på markedet. I Polen er en af de mest kendte produkter i vodka kategorien Vodkaen Chopin. Denne spiritus er lavet på kartofler og anses for, at være en af de finere vodkaer. Den er mild i smagen og har indeholder en snert af æblesmag.
Brygning af traditionel vodka
Vodka laves ved, at man røre maltet, ikke-kimet og kimet korn sammen i varmt vand. Det er dog vigtigt, at vandet ikke koger. Derefter lader man massen trække, herefter tilsætter man koldt vand, så den tilsatte gær ikke har det for varmt. Ingredienserne røres sammen og derefter, lader man massen stå og gære. Herefter skal man opfange alkohol dampene og lede dem op i fade. Den sidste del af processen er, at opvarme den kondenserede væske og lede dampen fra denne og lede den videre. Dette gentages, alt efter hvilken smag og alkoholprocent man vil have. I kontrast til andre spiritus, er produktionen af vodka altså yderst nem og ligetil.