Black Russian

iDrink https://idrink.dk/drinks/black-russian/

Ingredienser

  • 3 cl - Kahlua
  • 3 cl - Vodka
  • Garnish - Lime og mynte

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt isterninger i et afkølet rocks cocktailglas
  2. Tilføj 2 cl Kahlüa og 3 cl vodka til glasset
  3. Rør rundt i ca. 30 sekunder, med en bar ske
  4. Garnish med lime i kanten og eventuelt mynte på toppen

Black Russian er den originale udgave, af den nu populære drink White Russian. e blev opfundet. Black Russian er en simpel cocktail, der passer perfekt ind i vintermånedernes kolde tid. Vodkaen skaber en varm følelse i kroppen ved indtagelse og passer derfor, mere naturligt ind i vinteren. 

Smagen af Kahlüa balancere den stærke smag fra vodkaen og disse to ingredienser skaber cocktailen. Derfor er drinken set som værende en simpel, men yderst elegant cocktail. Desuden er den nem at lave, hvilket giver gode muligheder for hurtig servering i baren. Derudover passer drinken perfekt til for festen eller som servering efter middagen. Dette skaber en god stemning og giver en følelse af noget fornemt. Garnish er et vigtigt element ved simple cocktails, som denne og man kan nemt lave et smukt finish. Dette kan gøres ved hjælp af få ingredienser og giver et væsentligt bedre resultat. Specielt ved servering i baren, bør man være opmærksom på udseende og det færdige resultat. 

 

Cocktailens oprindelse 

Black Russian stammer fra Belgien, hvor den blev opfundet af Gustavo Tops. Det var på hotellet Metropole i Bruxelles, at magien opstod. Dermed var drinken en del af bar kortet rundt om i verden og opnåede meget popularitet, flere år efter. Dette var i år 1949 og drinken blev først særligt populær efter lang tid.  Drinken blev herefter serveret i barer verden om, i mange år før den nye udgave blev opfundet.