Ævle Bævle

iDrink https://idrink.dk/drinks/aevle-baevle/

Ingredienser

  • 6 cl - Vodka
  • 10 cl - Friskpresset æblejuice
  • Garnish - Æble skiver
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 6 cl vodka og 10 cl friskpresset æblejuice til et longdrink glas, fyldt med knuste isterninger
  2. Rør drinken rundt med en bar ske og garnish med udskårne skiver af æbler
  3. Smag til med ekstra vodka og opnå, den smag der passer bedst

Ævle Bævle er endnu en æble domineret longdrink, som minder meget om opskriften på æblekage shots. Denne drink er dog mere frisk og bør bestemt nydes kold. En yderst simpel drink, at lave og en klassiker på en sommerdag. Det kan anbefales, at man bruger friskpresset æblejuice til denne drink. På grund af dens simple opskrift, kan dette nemlig gøre en meget stor forskel. Derudover kan man bruge vodka af høj kvalitet og på den måde, på trods af den simple opskrift opnå, en yderst anbefalelsesværdig longdrink. 

 

Opskriften passer perfekt til hjemmet, som servering til gæsterne til forfesten eller grillaftenen. Den passer desuden perfekt til, personen der ikke har de store kundskaber i bartender verdenen. En god åbner til gæsterne og desuden, en yderst hurtig drink at tilberede. Dette gør den perfekt til baren og her kan man evt. tilføje ekstra ingredienser og opnå, nye højder. Simple opskrifter er perfekte til, at udfolde sin kreativitet. Da der er plads til nye ingredienser og også mulighed for, at opnå en god tilberedning. Drinken behøver derfor ikke, at være kedelig og dette er helt op til den enkelte bartender. 

 

Smagen af æbler dominere denne cocktail og derfor, kan man individuelt tilføje mere vodka til blandingen. På den måde kan man udligne smagen og opnå, en stærkere smag af vodka. Dette er desuden en god idé, hvis man bruger en god vodka. En vodka der ligger i mellemklassen er Absolut vodka, denne vil fungerer perfekt til drinken og skabe den gode balance mellem æbler og den stærke vodka.

Cocktailens oprindelse 

Det kan være svært, at sige hvor cocktail opskriften stammer fra. Det er en forholdsvist ukendt opskrift og derfor findes der ikke, særlig meget information om drikken. Dette betyder dog ikke, at drinken er kedelig og den kan bestemt anbefales at prøve. Hvis man dog er til mere specielle cocktails, med mange ingredienser og smagsnuancer, bør man vælge andre opskrifter. Denne opskrift er til den simple person, der elsker en æble domineret smag.