White Russian

iDrink https://idrink.dk/drinks/white-russian/

Ingredienser

  • 3 cl - Vodka
  • 2 cl - Fløde
  • 2 cl - Likør, Kaffe

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt 3 cl vodka og 2 cl kaffelikør i et rocks glas
  2. Tilsæt is og rør rundt med en rører ske
  3. Tilsæt til sidst fløde ved at hælde langsomt over en bar ske med bunden i vejret
  4. Undlad at rører drinken igen og server

Om White Russian


White Russian, endnu en kendt klassiker der blev yderst populær efter filmen “The Big Lebowski”udkom i år 1988. Hovedpersonens yndlingsdrink er White Russian og dette skabte omtale til cocktailen. En kombination af mælk, Kahlüa og vodka, skaber dette vidunder af en drink. En sødlig smag fra fløden, blandet med den stærke smag fra vodkaen og til sidst et touch af licoren Kahlüa.

Drinken stammer fra den originale cocktail Black Russian og er blot, en variation af denne. Med den tilsatte fløde eller mælk, skabes cocktailens hvide farve og smagen af White Russian. Dette er den eneste forskel de to har og den originale opskrift, kan anbefales hvis man er til stærkere cocktails. I Black Russian udgaven kan man smage, den intense alkohol mere end i en White Russian. Man bør desuden vælge en god flaske vodka til cocktailen, Russisk vodka kan anbefales.

Fremgangsmåden ved denne cocktail er lidt speciel og opskriften bør følges nøje. Dermed kan man opnå en velsmagende og smuk cocktail, som kan serveres i baren. Drinken kan også serveres til gæsterne i hjemmet og passer perfekt til efter middagen. Cocktailen har en dessert agtig funktion og kan nemt træde i stedet for desserten. Derudover kan man serverer den ved siden af desserten og dermed, opnå en delikat servering. White Russian er en stilet cocktail med en speciel smag, den kan klart anbefales at prøve. Det er nemt at lave en White Russian, hvilket gør den god til personen der vil lære om bartending. Desuden kræver cocktailen ikke de store remedier og ingredienser. En simpel men god cocktail, der gør livet lidt bedre.

Cocktailens oprindelse

White Russian stammer ikke fra Rusland, selv om det ville lyde godt. Navnet er udelukkende skabt på grund af cocktailens base ingrediens vodka. Drinken stammer fra den originale opskrift på Black Russian. Denne drink blev opfundet i 1940’ernes Brussel, hvor en bartender lavede en signatur drink, til den amerikanske ambassadør Perle Mesta. I 1960’erne udkom White Russian, da en bartender besluttede sig for, at tilføje fløde til en Black Russian. Drinken oplevede ikke stor success, indtil den blev nævnt i “The Big Lebowski” i 1980’erne. Derefter blomstrede den simple opskrift i hele verden og blev serveret i diverse barer.