Screwdriver

iDrink https://idrink.dk/drinks/screwdriver/

Ingredienser

  • 4 cl - Vodka
  • 10 cl - Friskpresset appelsinjuice
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Fyld et highball glas med isterninger
  2. Tilføj 4 cl vodka og 10 cl friskpresset appelsinjuice
  3. Rør ingredienserne rundt med en bar ske
  4. Garnish eventuelt med en skive appelsin på toppen

Screwdriver eller på Dansk Skruetrækker, er en klassisk longdrink cocktail. Dens simple indhold og gode smag, gør den perfekt til en hurtig servering. Forberedelsen tager kun få minutter og derefter kan man blot, nyde den gode drink. Den gule farve og smagen af appelsinjuice, giver en forfriskende følelse af sommer. 

Mange kender måske den version af drinken, med billig appelsin juice og en slave vodka. Det er bestemt ikke, hvad der er tale om her. Denne cocktail kan laves på helt anden vis og kan smage spektakulær. Dette gør man ved, at presse sin egen appelsinjuice og dermed opnå en yderst frisk smag. Det andet er, at finde en god luksuriøs vodka. På denne måde kan man altså lave en rigtig god Screwdriver og serverer i baren. Drinken passer også godt i hjemmet og kan nemt serveres til gæsterne. 

Man kan desuden nemt eksperimenterer med denne klassiker og dermed, lave nye variationer af cocktailen. Dette kan gøres med tilføjelse af forskellige frugter og ingredienser i baren. Det er helt op til en selv, hvordan man laver cocktails og der findes mange forskellige opskrifter. Derudover kan man finde forskellige variationer af Screwdriver på nettet. Der findes mange cocktails med vodka og appelsinjuice, hvor der bliver tilføjet ekstra ingredienser. 

Cocktailens oprindelse

Screwdriver blev først nævnt i 1949 men det er svært, at sige hvor cocktailen stammer fra. Der går en historie om en flok arbejdere på en olie fabrik i USA. De skulle efter sigende have doseret, deres medbragte appelsinjuice med vodka. På denne måde kunne de stadig drikke, selvom de var på arbejde i fabrikken. Der var en grund til, at man kaldte drinken skruetrækker. Nemlig fordi hvis de ikke havde en ske at røre med, bruge de bare en skruetrækker. Dette er en legende og i bund og grund vides det ikke, hvor drinken reelt stammer fra.