Filur

iDrink https://idrink.dk/drinks/filur/

Ingredienser

  • 5 cl - Rød sodavand
  • 5 cl - Appelsinjuice
  • 4 cl - Vodka
  • Garnish - Frugter efter behov

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Vodka og 5 cl appelsinjuice, til et longdrinkglas med isterninger
  2. Dette røres rundt og derefter, tilføjes 5 cl rød sodavand
  3. Garnish evt med frugter og en limeskive på kanten
  4. Derudover kan der tilføjes limesaft og sukker på kanten af glasset

Filur er en klassisk moderne longdrink, med et frisk spark af sommerens smag og farver. En typisk sommerdrink, med smagen af appelsin og rød sodavand. Dertil tilføjes en stærk smag af vodka, som balancere den søde smag. Der er ikke meget at sige om Filur udover, at den sjældent kan slå fejl ved servering til gæsterne. De fleste vil nyde en Filur og desuden kan man tilføje både ekstra ingredienser og garnish til drinken. Cocktailens simple opskrift giver mulighed for, at løsrive kreativiteten og dermed skabe en unik drink. For eksempel kan man tilføje friske frugter og gøre cocktailen mere eksotisk. Desuden vil dette skabe et mere spændende udseende til servering på barer og til gæsterne i hjemmet.

Det står klart, at Filur kun passer ind i sommerens varmeste dage. Den kan fungerer som et glimrende supplement til en frisk sodavandsis og får med garanti nostalgien til, at blomstre. Opskriften er en del af den type opskrifter, der tager inspiration i sodavandsis. Dertil hører for eksempel Longdrink opskrifter som: Eskimo, Kong Fu og den kan desuden laves som Filur shots.

Cocktailens oprindelse 

De fleste kender sodavandsisen fra Frisko med navnet Filur, fra sommer rige dage på stranden. Drinken indeholder de samme farver som isen og har klart taget inspiration fra denne. Derved ligger navnet også klart og det er ikke til, at sige hvor longdrinken opstod. Men den er ikke specielt kendt og forekommer, mest tilgængelig på barer i Danmark.