Grøn mamba

iDrink https://idrink.dk/drinks/groen-mamba/

Ingredienser

  • 2 cl - Vodka
  • 2 cl - Bols Blå (Blue Curacao)
  • 6 cl - Friskpresset appelsinjuice
  • - Knuste isterninger

Fremgangsmåde

  1. Fyld et longdrinkglas med knuste isterninger
  2. Tilføj 2 cl vodka, 2 cl Bols Blå og 6 cl friskpresset appelsinjuice
  3. Rør ingredienserne rundt i ca 10 sekunder, indtil drinken er kold og der opnås en god blanding
  4. Server evt. med hindbær eller en blomst som garnish

Grøn Mamba er en af diskotekernes favoritter, en klassiker på longdrink menuen. Værende i familie med Black Mamba, skabes en farverig drink med klassiske smagsnuancer. En sød og slik agtig smag, skaber dette vidunder af en longdrink. Mamba’s genkendelige smag kommer fra bols blå (Blue Curacao), som i denne opskrift suppleres af appelsinjuice. Dermed skabes en Grøn Mamba, som også tydeligt ses på drinkens meget grønne farve. Opskriften kræver ikke mange ingredienser og bruger vodka som base spiritus. Det kan anbefales, at man bruger en vodka af god kvalitet, et bud på dette kunne være Absolut vodka. Det samme gælder for de andre ingredienser i drinken, for eksempel kan man bruge friskpresset appelsinjuice. Dermed kan man på trods af drinkens få ingredienser, skabe en vidunderlig drink med gode smagsnuancer. Man kan også tilføje syrlige elementer som citron eller lime til drinken og dermed, opnå en mere bred variation af smag. 

 

Typisk ses de mange forskellige Mamba drinks rundt omkring, på diskoteker i Danmark. En klassiker kan man vidst godt sige, men en drink der ikke findes på mere luksuriøse barer. Mange bartendere ville ryste på hovedet af de mange forskellige longdrinks, men opskriften passer perfekt ind til forfesten. Derudover kan den serveres, hvis man vil opnå en hurtig servering og samtidig have glade kunder. Man kan opgraderer drinken som man vil og eventuelt, tilføje forskellige ingredienser som garnish. Dermed kan man opnå, et bedre finish og give gæsterne, mere end blot en god smag.

Cocktailens oprindelse

Det er ikke til, at sige hvor Grøn Mamba stammer fra. Men drinken er populær mange steder i verden og har i mange år, været en del af de Danske barer og diskoteker. En typisk longdrink klassiker, som ikke kræver meget forklaring. Nogle mener at drinken stammer fra New York og var kendt især i det sydlige New York.