Ingredienser
- 2 cl - Licor 43 eller Kahlúa
- 4 cl - Vodka
- 4 cl - Koldtpresset espresso
- 2 cl - sukkersirup
- 2 - 3 - Kaffebønner som garnish
- - Isterninger
Fremgangsmåde
- Fyld shakeren med isterninger og tilføj 2 cl liquor, 4 cl Vodka, 4 cl koldtpresset espresso, 2 cl sukkersirup
- Ingredienserne rystes godt sammen, indtil der opnås en fyldig og kølig masse
- Drinken sies ned i et coupe cocktail glas
- Garnish med 2 - 3 kaffebønner og server
Espresso Martini er en yderst velkendt cocktail og har været, en del af cocktail kortet i lang tid. Cocktailen er simpel og indeholder få ingredienser og dette betyder ikke, at cocktailen er kedelig. Espresso Martini indeholder kun kaffe, vodka og likør 43 hvilket betyder, at man nemt kan skaffe ingredienserne til denne cocktail. Udover at være en bestanddel i de fleste barer i verden, kan man nemt lave cocktailen i hjemmet. Den passer perfekt til servering, efter middagen og kan nydes af de fleste. Drinken har en cremet tekstur og giver en opløftende energifuld følelse, med kombinationen af kaffe og alkohol.
Man kan både bruge koldbrygget kaffe og et normalt espresso shot til, at forberede denne cocktail. Det anbefales dog, at man nedkøler kaffen inden forberedelsen. På denne måde kan man opnå en kold cocktail og sørge for, at isterningerne ikke smelter ved shaking. Derudover kan man nedkøle et coupe cocktail glas før servering og opnå, en yderst velsmagende kold cocktail. Nedkøling kan være essentiel, da cocktailen er langt bedre nedkølet og frisk. Dette er på grund af de tunge ingredienser og vil skabe en langt bedre oplevelse.
Siden 80’erne har Espresso Martini opnået stor succes og forlænget nætterne, for utallige bar gæster. Det var i London’s Fred’s Club, at cocktailen først opstod og blev integreret på bar kortet. Dick Bradsell opfandt cocktailen og vandt stor respekt og popularitet, for sin opfindelse. Denne forrygende cocktail, gav gæsterne mere energi og gjorde dem samtidig fulde, i sammenhæng med en fantastisk smagsoplevelse. Fra cocktailens popularitet i London, spredtes opskriften til samtlige barer rundt om i verden. Siden hen er Espresso Martini blevet en normal opskrift på bar kortet og kan findes, i de fleste steder i verden.
Man kan både bruge koldbrygget kaffe og et normalt espresso shot til, at forberede denne cocktail. Det anbefales dog, at man nedkøler kaffen inden forberedelsen. På denne måde kan man opnå en kold cocktail og sørge for, at isterningerne ikke smelter ved shaking. Derudover kan man nedkøle et coupe cocktail glas før servering og opnå, en yderst velsmagende kold cocktail. Nedkøling kan være essentiel, da cocktailen er langt bedre nedkølet og frisk. Dette er på grund af de tunge ingredienser og vil skabe en langt bedre oplevelse.
Cocktailens oprindelse
Siden 80’erne har Espresso Martini opnået stor succes og forlænget nætterne, for utallige bar gæster. Det var i London’s Fred’s Club, at cocktailen først opstod og blev integreret på bar kortet. Dick Bradsell opfandt cocktailen og vandt stor respekt og popularitet, for sin opfindelse. Denne forrygende cocktail, gav gæsterne mere energi og gjorde dem samtidig fulde, i sammenhæng med en fantastisk smagsoplevelse. Fra cocktailens popularitet i London, spredtes opskriften til samtlige barer rundt om i verden. Siden hen er Espresso Martini blevet en normal opskrift på bar kortet og kan findes, i de fleste steder i verden.
Kategori: Bitter, Cocktail, Drinks med vodka, Sød
Andre drinks fra iDrink
Sidst opdateret april 24, 2021