Sex on the Beach

iDrink https://idrink.dk/drinks/sex-on-the-beach/

Ingredienser

 • 5 cl - Vodka
 • 4 cl - Tranebærjuice
 • 4 cl - Friskpresset appelsinjuice
 • 1,5 cl - Ferskenlikør
 • 1,5 cl - Cremé de Cassis
 • Garnish - En skive appelsin
 • - Isterninger

Fremgangsmåde

 1. Tilføj 5 cl vodka, 4 cl tranebær juice, 4 cl friskpresset appelsinjuice, 1,5 cl fersken likør, 1,5 cl Cremé de Cassis og isterninger til en shaker
 2. Ryst i ca. 20 - 30 sekunder, indtil ingredienserne er godt blandet sammen
 3. Indholdet sies ned i et longdrinkglas, fyldt med knuste isterninger
 4. Garnish med en skive citron og evt. en papir paraply

Sex On The Beach er en cocktail opskrift, brugt af barer over hele verden. Dens provokerende navn og en forrygende smag har i høj grad, sat cocktailen på verdenskortet. Drinken passer perfekt til en tur på stranden og bør bestemt, drikkes på en solrig dag. En forfriskende opskrift og et udseende, der gør denne drink perfekt i solen. Smagen af fersken er dominerende i smagsnuancerne, samt til tilføjede appelsinjuice som balanceres af de stærke spiritus. Derudover tilføjes en lille del Cremé de Cassis, som giver en cremet og lækker konsistens. Dog bør det siges, at der blot tilføjes en lille del, så der er altså ikke tale om en decideret cremet drink. Indholdet beholder dermed, sin friske konsistent af frugt og minder mest af alt om en læskedrik. Hvis man følger denne opskrift til punkt og prikke, vil man opleve en yderst delikat og anbefalelsesværdig drink. Den passer perfekt ind i baren og kan serveres til de fleste gæster. Derudover kan den laves i hjemmet, til middagen eller forfesten. Opskriften er forholdsvis nem og dermed, kan de fleste personer finde ud af, at lave cocktailen. En god opskrift til begyndere og derudover, en drink der giver muligheder for den mere erfarne bartender. Der findes nemlig flere forskellige typer af Sex On The Beach og dermed, kan man altså eksperimenterer og dermed, opfinde nye metoder. 

Cocktailens oprindelse

Det er uvist præcist, hvor Sex On the Beach stammer fra. Men den type cocktail, som drinken er en del af stammer fra en række opskrifter, der blev opfundet i 1987. Disse havde til formål, at promoverer en ny fersken likør der var kommet på markedet. Der fandtes dog før dette en drink med det samme indhold som Sex On The City. Denne var præsenteret i magasinet “American Bartenders School Guide to Drinks”. Dette var allerede i 1982 og viser højst sandsynligt, at fersken likør firmaet, tog inspiration fra dette. 

Som ved mange andre cocktails, er der mange bartender der vil tage præmien for opfindelsen af cocktails. Derfor kan det være svært, at beslutte hvem der reelt opfandt dem. Sex on the beach oplevede mest succes i 1980 og 1990, hvor drinken blev verdenskendt.