Sort mamba

iDrink https://idrink.dk/drinks/sort-mamba/

Ingredienser

  • 2 cl - Absolut vodka
  • 2 cl - Bols Blå (Blue Curacao)
  • 6 cl - Cola
  • Garnish - Citron
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 2 cl Absolut vodka, 2 cl bols blå til et glas med isterninger
  2. Rør ingredienserne sammen og tilsæt herefter 6 cl Coca-Cola
  3. Rør igen og servér straks herefter
  4. Garnish med et stykke citron i kanten

Sort Mamba er en typisk longdrink opskrift, med søde elementer og en dominerende smag af cola. En klassiker i den danske bar og en simpel men god opskrift. Denne drink kan laves af de fleste og kræver hverken meget erfaring eller mange ingredienser. Dette gør den perfekt både til servering til festen i hjemmet eller i led med, at opnå en hurtig servering i baren. Der er ikke meget, at sige om Sort Mamba udover, at den bestemt bør afprøves. Drinken egner sig ikke til alle og derfor bør man selv vurderer om, denne longdrink passer til ens behov. Hvis man er til mere komplicerede cocktails med utallige smagsnuancer, bør man vælge en af de mange andre opskrifter. Men hvis man er på udkig efter en nem drink, at servere til sine gæster, skal man ikke lede længere. Denne drink passer nemlig perfekt til dette formål! 

 

Smagen i drinken balancere mellem coca cola, vodka og den tilsatte bols blå(blue curacao). Disse ingredienser udgår basen i drinken og passer perfekt sammen. Man får nærmest en slik agtig smag, blandet med den stærke smag af vodka og dermed, en Sort Mamba.

Cocktailens oprindelse

Der findes ikke meget information om Sort Mamba og det er ikke til, at sige hvor drinken kommer fra. Den er dog set i mange danske barer og diskoteker og forekommer almindelig i baren. Dette på grund af dens simple opskrift og nemme fremgangsmåde. Man vil dog ikke finde denne drink i mere fornemme barer og drinken har fået sin plads blandt landets diskoteker.