Filur shots

iDrink https://idrink.dk/drinks/filur-shots/

Ingredienser

  • 6 cl - Vodka
  • 8 cl - Rød hindbær sodavand
  • 8 cl - Appelsinjuice
  • garnish - hindbær og appelsinskal

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 6 cl vodka, fordelt i shotglas
  2. Tilføj appelsin juice og rød sodavand i shotsglassene
  3. Hvis du gerne vil have en fin lagdelt effekt, skal appelsinjuicen hældes forsigtigt i ude i kanten af shotsglassene.
  4. Herefter kan man bruge hindbær og appelsinskal, som garnish og dermed opnå det perfekte finish

De fleste kender smagen af Filur, gennem den kendte sodavands is. Den friske smag af hindbær og appelsin. Varme sommerdage og smagen af Frisko, dette er noget der skaber nostalgi hos de fleste. Derfor blev filur shots skabt og på den måde, kunne man tilføje smagen til cocktail oplevelsen. Denne type shots blev hurtigt populære og fandt sin plads i barer i Danmark og rundt omkring i verden.

Nem at lave i hjemmet


Man kan nemt lave Filur shots i hjemmet, med simple bar teknikker og udstyr. Hvis man følger denne opskrift, er man garanteret en god oplevelse og en autentisk smag af Filur. Man kan både lave Filur shots og cocktails, det eneste det kræver er en anden mængde. Hvis man laver drinks til mange mennesker kan det være en god idé, at lave større mængder i fx en filur bowle.

Cocktailens oprindelse


Filur isen blev opfundet i 1970, af is producenten Frisko. I 1980'erne og 1990'erne blev filur shots og drinks hurtigt populære. Filur er kendt for sin farvesammensætning og smag og kan findes i mange forskellige lande i verden. Så hvis man leder efter sommer følelser og en følelse af sol og varme, skal man ikke lede længe. De fleste bartendere kan lave et Filur shot, eller endnu bedre en Filur cocktail.

Denne drinkopskrift giver 8 shots.