Caipirinha

iDrink https://idrink.dk/drinks/caipirinha/

Ingredienser

  • 5 cl - Cachaca
  • 3 tsk - Brun rørsukker
  • 1 - Lime

Fremgangsmåde

  1. Skær limefrugten i otte dele og sammen med rørsukkeret, knuses ingredienserne med en muddler
  2. Ingredienserne skal knuses godt, indtil de opnår en god blanding og derefter, lader man drikken trække i få minutter
  3. Fyld derefter glasset op med knust is og tilføj 5 cl Cachaca til blandingen
  4. Garnish med en skive lime

Caipirinha er en velkendt drink, der passer perfekt som velkomstdrink. Dette på grund af dens simple opskrift og få ingredienser, hvilket gør drinken let at lave og nem at servere. Cocktailens syrlige elementer kan virke dominerende, men balanceres af en sød rørsukker. Der tilføjes dog en del lime til drinken, så det er vigtigt at man kan lide syrlige nuancer. Caipirinha minder en del om Mojito udover, at den er mere simpel og ikke indeholder mynte. Dette kan dog tilføjes, hvis man har lyst til at gøre drinken mere frisk. Derudover indeholder Caipirinha spiritussen Cachaca som base og dette gør den meget speciel i smagen. Cachaca er en sød spiritus, som også indeholder en stærk og dominerende alkohol smag. 

 

Drinken tager ikke lang tid at lave, hvilket gør den perfekt til hurtig servering i baren. Derudover kan den anbefales, hvis man skal tilberede mange drinks på en gang. Dette kunne eksempelvis være som velkomstdrink, hvor man kan spare utroligt meget tid ved, at vælge denne opskrift. 

 

Caipirinha er brasiliens nationale cocktail, hvilket også beskriver dens tropiske forfriskende smagsnuancer. Drinken er yderst populær i latinamerika og vil bestemt, få sommerhumøret frem. Cachaca som drinken er baseret på, kommer fra brasilien og der findes utallige opskrifter med spiritussen. 

 

Drinken er nem at lave, men det kræves dog at man følger opskriftens punkter. Det er nemlig ikke nok at blande sukker sirup og lime, man skal bruge en muddler og knuse ingredienserne sammen. Dette skaber en helt bestemt effekt og blander rørsukkeret og de sure limes sammen. Derefter tilføjes spiritussen og dermed, har man altså skabt den velkendte Caipirinha! 

 

Cocktailens oprindelse

Det kan som ved mange andre cocktail opskrifter, være svært at gennemskue hvem der præcist opfandt Caipirinha. Der går dog historie om, at drinken skulle være blevet brugt som medicin i de sydamerikanske lande. Det samme gælder for Mojito og dette beskriver drinksene ganske godt. Drinken går helt tilbage til det 20ende århundrede og er siden blevet serveret på barer over hele verden.

Kategori: Cocktail, Sød, Sur