Daiquiri Key West

iDrink https://idrink.dk/drinks/daiquiri-key-west/

Ingredienser

  • 1 cl - Maraschino
  • 8 cl - Hvid rom
  • 4 cl - Grapefrugtsaft
  • 2 cl - Limesaft
  • Garnish - Limeskive
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 8 cl hvid rom, 1 cl maraschino, 4 cl grapefrugtsaft, 2 cl limesaft og isterninger til en shaker
  2. Ryst shakeren hårdt i ca 10 - 20 sekunder, indtil der opnås en kold blanding
  3. Si væsken ned i et afkølet coupé cocktailglas
  4. Garnish med en skive lime I kanten af glasset og server

Daiquiri Key West(The Hemingway Daiquiri) er en interessant opskrift, med rødder i den kendte Daiquiri. Der er dog forskel på de to og den største er, at denne cocktail ikke er blandet med bær. Derudover shakes en Key West i stedet for, at blive blendet sammen i en blender. Dette skaber en stor forskel og giver Key West et anderledes touch. Smagen er anderledes og det er egentlig kun navnet, der har med hinanden at gøre. Dette betyder dog ikke, at Daiquiri Key West ikke er værd at prøve kræfter med. Opskriften er nem og fremgangsmåden kan følges ved få step, samtidig med at man opnår en helt fortryllende smag. Cocktailen bruger hvid rom som base spiritus, som blandes med 1 cl Maraschino. Selvom 1 cl ikke lyder af meget, skaber dette den perfekte balance som drinken er kendt for. Derudover tilføjes syrlige smagsnuancer fra lime og det søde fra grapefrugt saften. Alt dette skaber den velkendte opskrift, som får de fleste tænder til at løbe i vand. 

 

Daiquiri Key West går også under navnet Hemingway Daiquiri, som indeholder præcis den samme opskrift. Hvor normale Daiquiris indeholder store mængder af søde smagsnuancer, som nærmest overdøver de andre smage. Indeholder Key West en balance mellem det sure og det søde, en mere elegant udgave a Daiquiris må man sige. Denne cocktail kan nemt serveres i selv de fineste cocktailbarer og vil få gæsterne til at gyse af glæde. En ægte klassiker og en drink, der kan findes på de fleste barer rundt om i verden. Drinken serveres i et coupé cocktailglas og kan indeholde en lime som garnish. 

 

Cocktailens oprindelse 

Daiquiri Key West eller Hemingway Daiquiri blev opfundet, af den kendte bartender Constantino Ribalaiqua Vert. Under Ernest Hemingway’s tur til Cuba, blev forfatteren dybt forelsket i denne cocktail og deraf kommer også navnet. Key West er den by som forfatteren kommer fra og derfor, findes der flere forskellige navne på drinken. Dette skete da Hemingway drog tilbage til hjembyen og gjorde cocktail opskriften yderst populær. 

Efter Hemingways fund, blev cocktailen populær på barer i hele verden og spredte sig i alle verdens hjørner. Den er siden blev en kendt som en klassiker og er et must have i cocktailbaren.