Om Mezcal

I Danmark kender vi mest til Tequila, som minder en del om den kendte Mezcal. Tequila er en afstamning af Mezcal og altså ikke, den anden vej rundt. Dette er på trods af, at Tequila er mere populær, i store dele af verden end Mezcal er. De fleste drikker et shot Tequila meget hurtigt og uden for meget nydelse. En stærk alkohol og dermed, en effektiv måde, at blive beruset på. Men Mezcal derimod, bør ikke drikkes hurtigt og drikkes i følge traditionen langsomt. Man kan sige, at man nærmest kysser den stærke drik og med små nip, fornemmer den genkendelige smag. Der findes mange forskellige kvaliteter af Mezcal og forskellen på flaskerne er stor. Man kan nemt smage forskel, på en dyr flaske Mezcal og en billig. Smagen af en god flaske Mezcal, er røget og man fornemmer en jordlig smag. Den billige udgave af Mezcal, kan snarerer sammenlignes med Tequila. Alkoholen er en delikatesse i Mexico og bliver opfattet, som en forholdsvis fin bestanddel i baren. Også i resten af verden, er Mezcal en mangelvarer og det kan være svært, at finde den specielle alkohol. Der findes dog mere luksuriøse barer rundt om i både Danmark og resten af verden, der giver mulighed for, at prøve kræfter med Mezcal.

Den mere luksuriøse Mezcal er håndlavet og produceret i små mængder. Derfor forekommer drikken ofte af høj kvalitet og prisklasse. Den billigere udgave af Mezcal, masseproduceres og kan nemmere anskaffes i andre lande end Mexico.

Mezcal’s oprindelse

Mezcal kommer som sagt fra Mexico og helt præcist, fra staten Oaxaca i den sydlige del af landet. Drikken har fulgt Mexicos historie i mange år og har længe haft status som en medicinal drik. Der var gennem tiden mange der sagde, at Mezcal kunne kurerer hvad som helst. Derfor opnåede Mezcal, sin suveræne status i landet og blev drukket af de fleste i Mexico, til den dag i dag. Planten agave, som Mezcal er udvundet fra, er blevet brugt af mange oprindeligt indfødte befolkninger i Amerika. Dette var længe før Mezcal blev opfundet og blev brugt som naturmedicin, af shamaner og læger. Mezcal stammer altså fra Aztekerne, men det var først efter Spaniernes erobring af Mexico, at drikken blev udbredt i resten af verden. Dette var efter, at de løb tør for deres egen spiritus og dermed, begyndte at producere alkohol af agave planten. Den originale version af Mezcal, kaldtes for Octli eller Pulque. Derfor er det Tequila som ses populær i verden i dag og ikke den originale version af Mezcal.