Skumbanan opskrift

Ingredienser

  • 4 cl - Kakaomælk
  • 2 cl - Pisang Ambon
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 2 cl pisang ambon og 4 cl kakaomælk til en shaker og ryst ingredienserne godt sammen
  2. Herefter tilføjes isterninger og indholdet shakes ganske kort igen
  3. Indholdet sies ned i shots glas og serveres straks
  4. Garnish evt med revet chokolade eller flødeskum (efter behov)

Skumbanan, er et shot inspireret fra den type slik ved navn skumbanan. En blanding af chokolade og banan, giver denne utroligt lækre opskrift sin smag. Et genkendelig og nostalgisk barndomsminde, svinger sig ind når man smager denne blanding. Base spiritussen i denne opskrift er Pisang Ambon, som er en klassisk bananlikør. Derudover tilsættes kakaomælk, som giver drinken den interessante og genkendelige smag. En yderst simpel opskrift at følge og en blanding, der ikke kræver særligt mange ingredienser.    Der findes måder, at gøre denne yderst simple opskrift meget bedre på. Dette kan gøres ved, at smelte kakao og lave kakaomælken selv. Herefter afkøles den varmede kakaomælk og på den måde, har man altså en helt vidunderlig smag. En vaskeægte chokolade og desuden, kan man gå meget højt op i kvalitet med typen af chokolade. På den måde kan man forvandle, den ellers simple opskrift til noget bemærkelsesværdigt.  Derudover kan man individuelt tilføje flere ingredienser til blandingen og opnå nye resultater. Dette kan man helt selv bestemme og der er altså ikke nogle grænser for, hvad man kan opnå med lidt kreativitet. Det samme gælder for garnish, hvor man kan bruge for eksempel revet chokolade på toppen af sine shots eller flødeskum.    Disse shots kan enten serveres kolde eller lunkne, dette er helt op til den enkelte at bestemme. I vores opskrift tilføjes der isterninger, hvilket betyder at de vil være kolde men kan man nemt udelukke denne del af processen.