Dark and Stormy

Dark and Stormy eller Dark ‘n’ Stormy minder meget om drinken ‘Moscow Mule’. Den eneste forskel er at der tilføjes rom i stedet for vodka. Den helt originale Dark and Stormy blev lavet af ‘Gosling Black Seal rom’ og ‘Barritt’s Ginger Øl’. Drinken menes at være skabt på Bermuda, lige efter første verdenskrig af Gosling Brothers, som i øvrigt har et registreret varemærke på netop denne drink.

Sidst opdateret

Ingredienser

  • 3 - Isterninger
  • 1 styk - Ginger beer
  • 4 cl - Mørk rom
  • 1 styk - Lime

Fremgangsmåde

  1. Fyld dit glas med isterninger
  2. Hæld 3-4 cl rom i glasset
  3. Hæld ginger beer i glasset, men stop når der er ca. 1 cm til kanten
  4. Skær 4-5 tynde lime skiver
  5. Placer 3-4 lime skiver i glassets kant. Brug evt. en tandstikker til at sætte lime skiverne ordentligt

Variationer af Dark ‘N’ Storm

Der findes en hel del forskellige varianter af drinken. For at nævne et par stykker er der bl.a. “Cider and Stormy“, der også kendes som “Dark ‘N’ Stormy Cider“ og “Dark and Stormy Orchard“. Drinken består af en blanding af mørk rum, æblecider og ingefær øl. Limen er således blot blevet erstattet med en æblecider.

Der findes også en anden variant der indeholder bourbon, æblecider, lemon juice og ingefær øl, denne kalder “The Fall Dark ‘N’ Stormy“.

Dark ‘N’ Stormy er meget populær i danmark, og du finder den på de fleste barer rundt omkring i landet, da den netop er top 50 mest populære. Drinken kan drikkes af alle, og passer perfekt til en frist forret eller en sen aften i byen.