Dark and Stormy

iDrink https://idrink.dk/drinks/dark-and-stormy/

Ingredienser

  • 3 - Isterninger
  • 1 styk - Ginger beer
  • 4 cl - Gosling's Rom
  • 1 skive - Lime

Fremgangsmåde

  1. Fyld et longdrinkglas med isterninger og tilsæt 4 cl mørk rom
  2. Tilsæt ginger beer og rør ingredienserne rundt med en bar ske
  3. Garnish drinken med en limeskive i kanten af glasset

Dark and Stormy eller Dark 'n' Stormy minder meget om drinken 'Moscow Mule'. Den eneste forskel er at der tilføjes rom i stedet for vodka. Drinken smager af karamel, vanilje, ingefær og krydderier, hvilket giver drinken dens specielle smag. En smagssammensætning der ikke kan gå galt og kun venter på, at blive nydt på en varm dag. 

Longdrinken er nem, at lave og kræver ikke mange ingredienser. Dark and Stormy er en klassisk longdrink cocktail og har i årtier, været en meget populær drink. Cocktailen er en del af de fleste bar kort og kan findes over hele verden. Desuden kan man nemt lave Dark´n´Stormy i hjemmet, for middagsgæsterne eller vennerne. Denne klassiske drink, kan nydes af de fleste og har en sød aroma blandet med krydderi smag fra den tilføjede Ginger Beer. Den mørke rom giver også søde nuancer i smagen og desuden kan man justerer, mængden af rom i sin blanding. På den måde kan man opnå det resultat, der passer bedst til egne og gæsters behov. 

 

Cocktailens oprindelse


Den helt originale Dark and Stormy blev lavet af 'Gosling's Black Seal rum' og 'Barritt's Ginger Øl'. Drinken menes at være skabt på Bermuda, lige efter første verdenskrig af Gosling Brothers, som i øvrigt har et registreret varemærke på netop denne drink. Dette skete i 1991 hvor varemærket gjorde det ulovligt, at lave Dark and Stormy i barer, uden brugen af Goslings Rom. Drinken i sig selv går helt tilbage til 1806 og det var her opskriften officielt blev opfundet. 

Variationer af Dark ‘N’ Storm

Der findes en hel del forskellige varianter af drinken. For at nævne et par stykker er der bl.a. “Cider and Stormy“, der også kendes som “Dark ‘N’ Stormy Cider“ og “Dark and Stormy Orchard“. Drinken består af en blanding af mørk rum, æblecider og ingefær øl. Limen er således blot blevet erstattet med en æblecider.

Der findes også en anden variant der indeholder bourbon, æblecider, lemon juice og ingefær øl, denne kalder “The Fall Dark ‘N’ Stormy“.

Dark ‘N’ Stormy er meget populær i danmark, og du finder den på de fleste barer rundt omkring i landet, da den netop er top 50 mest populære. Drinken kan drikkes af alle, og passer perfekt til en frist forret eller en sen aften i byen.