B-52 opskrift

Ingredienser

  • 2 cl - Kahlúa
  • 2 cl - Baileys
  • 2 cl - Cointreau
  • 3 dråber - Stroh rom

Fremgangsmåde

  1. Tilføj først 2 cl afkølet Kahlúa til et højt shotglas
  2. Herefter tilføres 2 cl afkølet Baileys langsomt til glasset, med hjælp af bagsiden af en bar ske
  3. Hæld derefter med hjælp af bar skeen, forsigtigt 2 cl afkølet Cointreau på toppen
  4. Det er vigtigt, at fremgangsmåden følges. På denne måde vil spiritussen ligge sig i flere lag og danne den velkendte drink
  5. Man kan vælge, at tilføje et par dråber mørk Stroh rom på toppen og tænde ind til drinken.

B-52 er et øje fangende og yderst velsmagende shot, bestående af 3 forskellige elementer. En kombination af Cointreau, Baileys og Kahlua, skaber dette vidunder. Man må sige at bartender science, kommer til udtryk i forberedelsen af denne drink. De 3 forskellige liquor, lægger sig op ad hinanden og skaber det trefarvede shot. Det er vigtigt, at hælde alkoholen langsomt oven i hinanden. På den måde mixes de forskellige liquor ikke sammen og skaber den unikke blanding. Derudover bør man først tilføje Cointreau, derefter Baileys og til sidst Kahlua.  Man kan desuden finde mange forskellige varianter af b-52 og eksperimenterer med nye ingredienser. Dette kan være en udfordring, da nogle ingredienser blander sig sammen. Man kan for eksempel tilføje mørk rom eller absint på toppen og tænde ild til drinken. På denne måde opnår man den ultimative, servering og kvalitet hos sine kunder. Desuden bør man opbevarer de forskellige liquor koldt, da der ikke bruges isterninger til denne cocktail.

Cocktailens oprindelse

B-52 siges at have rødder tilbage til 1970, hvor en bartender navngav den efter det kendte band The B-52. Før dette fandtes der lignende shots og cocktails, med samme teknik. De var også navngivet B-52 Bombers. Men det var ikke før 1970, at cocktailen fik sit angivelige navn og popularitet blandt befolkningen. Siden er drinken en del af mange barer rundt om i verden og de fleste bartendere kender til og kan servere en B-52.