Morgan Cola

iDrink https://idrink.dk/drinks/morgan-cola/

Ingredienser

  • 4 cl - Captain Morgan
  • 25 cl - Cola
  • - Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 4 cl Captain Morgan, 25 cl Coca-Cola og fyld glasset med isterninger
  2. Dette røres rundt med en bar ske og serveres koldt
  3. Garnish eventuelt med citron, lime eller andre ingredienser, som vist på billedet
  4. Jack Sparrow ville vælge denne blanding, så gå planken ud med denne drink! God fornøjelse! Arrrr

Morgan Cola, en kendt og populær blanding over hele verden. De fleste kender en rom og cola, en klassisk long drink opskrift, der burde være i alle barer. Drinken har mange navne,  hvor det mest kendte er Cuba Libre. Her tilføjes en skive lime på toppen og skaber en flot garnish. Derudover kan man tilføje lime i drinken og skabe en mere sur smag. Cocktailen serveres ´on the rocks´ i et longdrinkglas. Rom og cola er en af de mest populære blandinger over hele verden og er også en af de mest simple cocktails. Den Cubanske drink er frisk og bør serveres i varmt vejr, da den virker forfriskende.

 

I denne opskrift har vi valgt, at bruge Captain Morgan som base, hvilket giver en anderledes smag end den originale Cuba Libre. Man kan selv vælge, om man vil bruge Captain Morgan eller andre slags rom. Desuden kan man tilføje man ingredienser til blandingen og opnå gode resultater. Dette gælder også for garnish hvor man kan bruge mange forskellige ting, som set på billedet.

Cocktailens oprindelse 

Rom og cola stammer fra det 20 århundredes Cuba, hvor drinken blev serveret med den originale Havana Club rom. Dette var lige efter landet vandt dets uafhængighed, fra den Spansk-Amerikanske krig. Herefter blev drinken populær i USA og derefter i resten af verden. Dette var i sammenhæng med, at Coca-Cola blev populært og eksporteret globalt. Den Cuba Libre vi kender i dag blev opfundet i starten af 1900 tallet, men drinken fandtes før dette. Her var der tilføjet vand i stedet for Coca-Cola. Historien om rom og cola er lang og går gennem flere kontinenter og begivenheder i verdenshistorien. Også i anden verdenskrig blev Rom og Cola, drukket i store mængder og opnåede stor popularitet.