Cuba Libre

iDrink https://idrink.dk/drinks/cuba-libre/

Ingredienser

  • 4 cl - Mørk rom
  • 2 - Skiver lime
  • 1 - Cola
  • - Isterninger
  • Garnish - Lime

Fremgangsmåde

  1. Fyld et longdrinkglas med knuste isterninger og tilføj 4 cl mørk rom
  2. Herefter tilføjes 2 skiver lime og 1 cl rose's lime til blandingen
  3. Dette røres rundt og toppes herefter op med cola
  4. Garnish evt. med lime på kanten af glasset

Cuba Libre er klart en af de mest kendte longdrink opskrifter, som kan findes i enhver bar. Den simple fremgangsmåde og de få ingredienser som drinken kræver, gør den optimal til hurtig og nem servering. Smagen af karamel og lime, kan nydes af de fleste. Derfor er Cuba Libre populær blandt de fleste og udbredt i mange forskellige lande. Lime giver friske tropiske fornemmelser og bringer sommerstemningen, ind i enhver situation. En anbefalelsesværdig opskrift til både nye bartendere og mere erfarne mixologister. Simple opskrifter kan nemlig være nøglen til succes og det kan være svært, at gå galt i byen med en Cuba Libre. Navnet refereres ofte til, som rom og cola og den eneste forskel er egentlig den tilsatte lime. Dette kan også ses ved rom og cola og de er derfor, stort set identiske. 

 

Det anbefales, at man bruger en mørk rom af god kvalitet til forberedelsen af denne longdrink. Desuden kan man også bruge økologisk lime og på trods af den simple opskrift, opnå en yderst god kvalitet. Man kan bruge hvilken som helst rom i denne drink. Men hvis man vil opnå mere specielle smagsnuancer, kan man prøve kræfter med for eksempel Jamaicansk rom.  

 

Cocktailens oprindelse

Historien bag Cuba Libre går langt tilbage og har skabt meget opmærksomhed, gennem tiderne. Historien fortæller, at Cuba Libre stammer helt tilbage til 1900, i den spansk-amerikanske krig. Her fik en officer fra den Amerikanske hær, idéen til den simple opskrift. Hertil kommer også navnet, som betyder “befri Cuba”. Han ville helt simpelt bare gøre sin rom mere drikkevenlig og tilføjede Coca-Cola og limesaft til blandingen. Navnet forblev forenet med den populære drink og er sidenhen brugt over hele verden.