Chicago fizz

iDrink https://idrink.dk/drinks/chicago-fizz/

Ingredienser

  • 3 cl - Hvid rom
  • 3 cl - Portvin
  • 2 cl - Citronsaft
  • 1 cl - Sukkersirup
  • Top op med - Danskvand
  • - Isterninger
  • Garnish - Citronskive og udvalgte bær

Fremgangsmåde

  1. Tilføj 3 cl hvid rom, 3 cl portvin, 2 cl citronsaft, 1 cl sukkersirup og isterninger til en shaker
  2. Ryst ingredienserne kraftigt og si indholdet over i et longdrinkglas fyldt med isterninger
  3. Top med med danskvand
  4. Garnish med en skive citron, et par bær og servér

Chicago fizz er en frisk cocktail klassiker, der har været en del af mixology verdenen i lang tid. Den havde sin stortid i Chicago, som navnet også giver udtryk for. Herefter blev opskriften mindre populær og findes i dag, kun på få luksus cocktailbarer omkring verden. Et yderst interessant element ved denne cocktail, er brugen af portvin. Dette ses sjældent i cocktail opskrifter og giver udtryk for en speciel, men yderst fabelagtig smag. Drinken giver mulighed for hurtig servering i barer og kræver i gennemsnit kun 4 minutters tilberedning. Så om man har lyst til, at tilføje denne opskrift til barkortet eller blot prøve den i hjemmet. Der er ingen grund til, at vente med at nyde denne klassiske version af Chicago Fizz. 

I nogle opskrifter gøres der brug af 1 æggehvide, hvilket giver cocktailen en skummende top. Dette bruges også i den originale Gin fizz, men vi har valgt ikke at tilføje ingredienset. Derfor er det valgfrit om man har lyst til, at tilføje det ekstra skummende element. 

Se også den original gin fizz opskrift her

 

Cocktailens oprindelse 

Det kan være svært, at sige præcist hvor Chicago Fizz oprindeligt kom fra. Men der findes information der taler om, hvordan cocktailen havde sin stortid i Chicago. Dette ses også i navnet, hvor byen fik sat sit præg på cocktailen. Tidspunktet hvor gin fizz blev populær, var i omkring starten af 1900 tallet. Her må man mene, at der også udsprang andre opskrifter med samme udgangspunkt. Derfor kan vi sporer rødderne helt tilbage til 1800 tallet, hvor forskellige udgaver af fizz blev opfundet.